NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Valoa kansalle, joka pimeydessä...Valoa kansalle, joka pimeydessä...

Valoa kansalle, joka pimeydessä...

1.7.2014 Kyyjärven mediamyllärit ry / Aaro Toppinen

... ei ainakaan Kyyjärvellä vaella sillä valokuituverkon rakentaminen jatkuu vauhdilla. Samoin valoa on luvassa Pihtiputaalle, sillä siellä valituksen tehneet henkilöt ovat eilen vetäneet valituksensa pois hallinto-oikeudesta. Näin ollen Pihtipudas liittynee pikimiten kuudentena kuntana Keski-Suomen Valokuituverkot Oy:n osakkaaksi ja rakentaminen käynnistyy. Hyvä niin, sillä yhtiö ja verkko tarvitsee liittyjiä ja käyttäjiä. Nähtäväksi jää voittaako järjen valo myös Viitasaarella ja Karstulassa.

Kyyjärvellä rakentaminen etenee juhannuksen jälkeen Oikarilla siten, että Karstulan raja saavutetaan alkupäivinä ja jo keskiviikon maissa koneiden pitäisi olla auraamassa kaapeleita Oikarin kylätiehen. Kuuskaista, TYL Telog ja Voimatel neuvottelivat tilaajaverkon rakentamisen käynnistämisestä - toivottavasti maalaisjärki voittaa ja asia etenee suotuisasti jo Oikarilla. Tilaajaverkon rakentamisen käynnistäminen on kuntien ja yhtiön hallituksen jäsenen Jouni Saukon mukaan myös hallituksen tavoitetila, sillä pelkkä runkokaapeli ei tuo euroja kenenkään kassaan vaan liittymät pitää saada käyttöön ja nimenomaan sitä valoa kansalle.

Oikarin jälkeen koneet vetävät kaapelia Sinisen tien vartta pitkin Raasuntielle, jonka kautta verkko etenee Kumpulaan. Voimatelin alaurakoitsijoita ja kalustoa on tulossa lisää kunhan ehtivät mukaan. Tähän tietoon Peuralinnan lenkki on vuorossa viimeistään heinäkuun puolenvälin paikkeilla. Vehkaperä - Vahanka osuus on koko ajan tapetilla, sillä siellä on eräänlainen risteyspaikka. Näillä näkymin heinäkuun loppupuolella Kyyjärven westend eli länsipuoli pitäisi olla runkoverkon osalta jo hyvin kasassa.

Tällä viikolla asian tiimoilta puheluita, neuvotteluja ja kokouksia on ollut paljon, maanantaina työmaakokous, tiistaina kunnanjohtajan kokoonkutsumana verkon hyödyntämiseen liittyvä keskustelu luottamusmiesten, yhtiön ja yrittäjien edustajien ja verkkoa hyödyntävien tahojen kanssa. Hyvä palaveri, jossa pohdittiin verkon maksimaalista hyödyntämistä heti alusta alkaen, uusien palveluiden kehittämistä sekä markkinointia niin yrityksille kuin asukkailla. Pelkkä verkon olemassaolo ei ratkaise mitään vaan sen päällä tarjottavat palvelut ja niiden miettimisen etsikkoaika on käynnistynyt.

Ensi viikko tuo lisää valaistusta asiaan, sillä ainakin verkkoyhtiön edustajat kokoontuvat, yhtiön uudet nettisivut avautuvat lähiaikoina ja tietenkin liittymien myynnin tulisi käynnistyä tauon jälkeen. Nyt se verkko tulee ja myös ensimmäinen vaihe menee, joten viimeistään nyt kannattaa aktivoitua.

Valoisaa juhannusta!