NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Oikarin urheilukentän talkootOikarin urheilukentän talkoot

Oikarin urheilukentän talkoot

5.8.2015 Katriina Oinonen/ Oikarin pvy

Viime lauantaina oli melkein kolmekymmentä oikarilaista kokoontunut Oikarin urheilukentälle talkoisiin.

Oikarin pienviljelijäyhdistyksen toiminnan virittämiseen keväällä oli yksi ajatus saada kylän urheilukenttä jälleen käyttökuntoon. Ko. kenttä muistetaan hyvästä pohjastaan ja siellä onkin aikoinaan pelattu pelejä, järjestetty kisoja ja tietysti kylän koulun entiset oppilaat muistavat sen koululiikunta tunnilta pesäpallo-otteluineen ja hiihtokilpailuineen. Nykyiset Harsunkankaan hiihdot ovat myös joskus alkaneet tältä kentältä.

Lauantaina oli talkookutsun kuullut liki kolmekymmentä oikarilaista ja talkoot lähtivätkin käyntiin vauhdilla. Traktorit, moottori- ja raivaussahat ja monet käsiparit kaatoivat puita, kasasivat runkoja ja oksia omiin kasoihinsa ja kolmessa tunnissa oli kentän reunat siistiytyneet hienoon kuntoon.

Välillä tietysti pidettiin ansaittu tauko makkaranpaiston ja nokipannukahvin merkeissä. Mukavaa keskustelua, toiminnan suunnittelua ja tietysti muistelua siitä, mitä kukin oli kentällä aikoinaan kokenut. Kentän käytölle suunniteltiin yhteisiä tapahtumia ja ajateltiin jopa, että Oikarin ja Kimingin kylien välisiä kilpailujakin voitaisiin jälleen järjestää. Ennen oli ollut jopa köydenvetokilpailuja joen yli, mutta varmuutta siitä, putosiko hävinnyt joukkue jokeen, ei tullut.

Parin viikon kuluttua jatketaan talkoita. Silloin pilkotaan polttopuita ja siivotaan kentän reunukset loppuun. Tämän jälkeen kenttää lanataan ja sitten se alkaa ollakin käyttö valmis. Syksyn mittaan pienviljelijäyhdistys järjestää jonkin yhteisen tapahtuman kentällä ja sinne ovat kaikki oikarilaiset tervetulleita. Asiasta ilmoitetaan tarkemmin lähempänä ajankohtaa.

Kiitoksia kaikille talkoissa mukana olleille.

P.S. Kuvassa koko talkooporukka.