NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Vieraita Viron VönnustaVieraita Viron Vönnusta

Vieraita Viron Vönnusta

20.9.2015 Kyyjärven seurakunta/ Olavi Vallivaara

Saimme Kyyjärvelle kansainvälisiä vieraita Viron Vönnusta 18-19.9.2015.

Vieraat saapuivat Kyyjärvelle Vönnun kirkkoherran, Urmas Pajun, johdolla perjantai-iltapäivällä 18.9. Vieraita oli sekä Vönnun seurakunnan että kunnan puolelta. Urmas Pajun mukana saapuivat: vaimo, Kylli Paju, seurakunnan urkurit Merike Paap ja Riina Kenn, seurakuntahallituksesta Alvar Koiviste ja Tiiu Ainso, seurakunnasta Imbi Paakli ja Silvi Saimre sekä kunnanvaltuutetut Birgit Kivimurd, Kertu Rynkorg ja Rein Mardo. Lisäksi tulkkina oli Elvan seurakunnan kirkkoherra, Vallo Ehasalu.

Vierailu alkoi ruokailulla, jonka jälkeen oli neuvottelu Vönnun ja Kyyjärven kunnan asiosta. Kyyjärven kunnanvaltuuston puheenjohtaja, Johanna Humalajoki, avasi tilaisuuden. Seuraavaksi Vönnun kunnanvaltuuston puheenjohtaja ja khra, Urmas Paju, esitteli virolaiset vieraamme ja kertoi Vönnun kunnan tilanteesta. Myös Kyyjärven kunnanjohtaja, Eero Ylitalo, esitteli Kyyjärven kunnan taloutta, tulevaisuutta ja Suomen kuntien tilannetta yleisesti. Keskustelu oli niin mielenkiintoinen, että se täytyi keskeyttää, sillä kirkossa oli alkamassa yhteinen ystävyysseurakunta-ilta, jossa konsertoi myös Kyyjärven kirkkokuoro. Tilaisuudessa Vönnun khra, Urmas Paju, puhui lämpimästi ystävyysseurakuntatyön merkityksestä. Konsertin ja kahvituksen jälkeen kirkkovaltuuston pj. Kaisa Tamminen ja khra. Olavi Vallivaara kertoivat Kyyjärven seurakunnan toiminnasta ja tulevaisuuden näkymistä. Vieraat toivat myös omat terveisensä ja kertoivat seurakuntansa tilanteesta ja toiminnasta.

Ystävämme majoittuivat Sahapakalla. Hyvin nukutun yön jälkeen aloitimme päivän Betsetiltä. Vieraitten erityinen kiinnostuksen kohde oli Kyyjärven Lämpölaitos, jota esittelivät perusteellisesti Hannu Kainu ja Sakari Parkkonen. He vastailivat moniin vieraitten esittämiin kysymyksiin, ja asiaan luvattiin palata vielä myöhemminkin. Vönnussa suunnitellaan myös hakkeella toimivaa lämpölaitosta, mikä vuoksi aihe oli hyvin mielenkiintoinen. 

Lämpölaitokselta jatkettiin Kyyjärven Hautausmaalle ja kappeliin, jossa käytiin kiintoisa keskustelu hautaukseen liittyvistä asioista, historiasta, uskonnonopetuksesta ja Viron kirkon elpymisestä vaikean kommunistiajan jälkeen. Hautausmaalta tullessa pysähdyimme kahvittelemaan Palettiin. Lähtökahvien jälkeen vieraat halusivat tutustua vielä Paletin tarjontaan ja shoppailla. Tässä vaiheessa me toivotimme virolaisille ystävillemme hyvää matkaa, "hea reist", ja lupasimme, että pian nähdään Vönnussa! Kyyjärveläiset olivat viimeksi vierailulla Vönnun seurakunnassa toukokuussa 2012.

Suuret kiitokset ystäville hienosta vierailusta Kyyjärvellä, ja kiitos myös kaikille teille, jotka olitte mukana palvelemassa vönnulaisia vieraitamme!