NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Kunnanvaltuusto päättää maahanmuuttajien kuntapaikoista ensi maanantaina.Kunnanvaltuusto päättää maahanmuuttajien kuntapaikoista ensi maanantaina.

Kunnanvaltuusto päättää maahanmuuttajien kuntapaikoista ensi maanantaina.

20.1.2016 Kyyjärven kunta / Eero Ylitalo

Kyyjärven kunnanvaltuusto kokoontuu maanantaina 25.1.2016 klo 19.00. Asialistalla on mm. kuntapaikkojen tarjoaminen oleskeluluvan saaneille turvapaikanhakijoille.

Kyyjärvellä on tällä hetkellä 63 turvapaikanhakijaa. Perheitä on saapunut 11 ja lapsia niissä on 17. Turvapaikanhakijoiden myötä Kyyjärvelle on muodostunut 8 työpaikkaa.

Kunnanhallitus esittää yksimielisesti, että se saisi kunnanvaltuustolta valtuutuksen tehdä sopimuksen ELY-keskuksen kanssa 20 oleskeluluvan saaneen turvapaikanhakijan vastaanottamisesta Kyyjärvelle. Päätös ei tarkoita sitä, että joka vuosi tulisi kyseinen määrä uusia asukkaita Kyyjärvelle. Sopimukseen kirjataan, että kunta ja ELY-keskus neuvottelevat joka vuosi vastaanotettavien määrästä erikseen. Kunnan ja ELY:n välinen sopimus kuntapaikkojen osoittamisesta on edellytys sille, että valtion varoista katetaan kotouttamisesta aiheutuvat kustannukset.

Kunnanhallituksen esitys tarkoittaa, että mikäli esimerkiksi nyt Kyyjärvellä oleva turvapaikanhakija/perhe saa oleskeluluvan, niin hänelle/heille tarjottaisiin mahdollisuutta jäädä Kyyjärvelle asumaan. Henkilöllä on toki oleskeluluvan saamisen jälkeen vapaus valita asuinpaikkansa. Varsin usein erityisesti yksin tulleet henkilöt hakeutuvat suurempiin keskuksiin, mutta räjähdysmäisesti kasvaneet maahanmuuttajien määrät tekevät kokonaisten perheiden muuttoliikkeen vaikeammaksi mm. kasvukeskusten asuntotilanteesta johtuen.


Kunnanvaltuuston kokouksen yhteyteen järjestetään aiheesta avoin iltakoulu, jota kokouksen lailla voi seurata netti-TV.stä suorana. Iltakoulun asiantuntijoina ovat Sari Jokinen ELY-keskuksesta ja Tomi Kuosmanen SPR:stä. Kunnanvaltuuston kokous alkaa klo 19.00.

    Aihealueen yhteistyöyritykset

    Kyyjärven Vanhustentaloyhdistys ry
    Kyyjärven vuokra asunnot
    Viispiikkinen
    HelmiSimpukka Kyyjärvi
    Perhon Kunta
    Mediatili