NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Johanna Valkeinen 100-vuottaJohanna Valkeinen 100-vuotta

Johanna Valkeinen 100-vuotta

11.6.2016 Kyyjärven seurakunta / Olavi Vallivaara

Johanna Valkeinen täytti 100-vuotta 9.6.2016. Lauantaina 11.6. oli lasten järjestämät juhlat Kivirannassa.

Johanna Valkeinen o.s. Lyyra syntyi Milja ja Antton Lyyran tyttärenä Venäjän vallan aikana 9.6.1916 silloisen Karstulan pitäjän Pölkin kylässä.  Perhe muutti järven toiselle puolelle Kyyjärven kylälle, kun Johanna oli pikku tyttö. Hän avioitui Julius Mäkisen kanssa sodan aikaan v.1943 ja muutti Peuralinnaan "Vääräjärven" talon emännäksi. Johanna on ollut ahkera ja toimellinen emäntä sekä hoiti suuren perheen kotonaan. Julius puolison kuoltua Johanna avioitui perholaisen Eino Valkeisen kanssa. Johannalla on kuusi lasta: Onerva, Mauri, Osmo, Tellervo, Seija ja Varma.

Johannalla on ollut hyvä terveys aivan vanhuuteen saakka. Hän on kodin töiden lisäksi mielellään hoitanut karjaa ja tehnyt maataloustöitä. Johannalle raskaat maatalon työt ovat sujuneet helposti, koska hänellä on ollut voimat tarttua työhön kun työhön. Vielä vanhuuden päivinä Johanna kevyen näköisesti heitteli hiekkaa Osmon talon rakennustyömaalla.

Mauri on Vellamon kanssa jatkanut maatalon pitoa, kun Johanna aikanaan luopui tilanhoidosta. Eläkepäiviä hän on viettänyt kotona Peuralinnan Väärässämäessä ja nyt muutaman vuoden Kivirannan vanhainkodissa.

Johanna oli mukana juhlassaan täysin voimin. Tellervo-tytär toivotti meidät tervetulleeksi äidin 100-vuotisjuhlaan. Khra Olavi Vallivaara toi seurakunnan tervehdyksen ja piti hartaushetken. Osmo-poika muisteli äitiään ja elämää omassa kodissa Peuralinnassa. Kuulimme jälkipolven useimpia lauluesityksiä ja yhdessä lauloimme virsiä. Johannalla on jälkipolvea viidenteen sukupolveen saakka.

Toivotamme Johanna Valkeiselle Onnea ja Taivaan Isän siunausta!