NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Kirkkoherra Olavi Vallivaaran lähtöjuhlaKirkkoherra Olavi Vallivaaran lähtöjuhla

Kirkkoherra Olavi Vallivaaran lähtöjuhla

27.3.2017 Kyyjärven seurakunta / Olavi Vallivaara

Marianpäivän messu oli viimeinen Olavi Vallivaaran toimittama jumalanpalvelus yli 33 vuotta kestäneellä kirkkoherran uralla Kyyjärvellä. Kyyjärven kirkko täyttyi messuun kokoontuneesta kirkkoväestä. Messun jälkeen nautittiin Kyyjärven seurakunnan tarjoamat kirkkokahvit seurakuntasalissa ja vietettiin khra Olavi Vallivaaran lähtöjuhla kirkossa.

Messua oli toimittamassa khra Olavi Vallivaaran mukana: tervehdyssanat lausui Kirkkovaltuuston puheenjohtaja Kaisa Tamminen, tekstinlukijoina olivat talouspäällikkö Kari Kemppainen ja kunnanjohtaja Eero Ylitalo. Esirukouksen oli laatinut ja toimitti diakonissa Riitta Kytölä. Hän oli jakamassa ehtoollista yhdessä seurakuntapastori Raimo Kytölän ja khra Jari Kuusen kanssa. Kolehdin kantoivat suntio Alpo Noponen ja Lasse Sauramäki. Kanttorina oli Minna Erkkilä ja hän johti laajennettua kirkkokuoroa, joka lauloi monta laulua messussa. Huilua soitti Kaisa Tamminen.

Lähtöjuhlassa kirkossa eläkkeelle jäävälle kirkkoherralle toivat tervehdyksen: Lapuan hiippakunnan tuomiokapitulin edustajana oli hiippakuntadekaani Kai Jantunen. Kyyjärven seurakunnan tervehdyksen toivat: Kaisa Tamminen ja Raimo Tamminen sekä Sisko Pillikko ja Leena Salama. Kyyjärven seurakunnan työntekijät, työkaverit, Riitta Kytölä ja Minna Erkkilä esittivät Matti Nummensalon runoa "Hymni Miehille" mukaellen.

Karstulan seurakunnan terveiset toivat Kari Kemppainen, Leena Lamminen-Sorsa ja Sirkka Piispanen. Kyyjärven kunnan tervehdyksen toivat kunnanjohtaja Eero Ylitalo ja Johanna Humalajoki. Kyyjärven Rauhanyhdistys ry:n terveiset toivat Jaakko Koskelo ja Paula Sauramäki.

Juhlassa oli paljon musiikkia. Kyyjärven kirkkokuoro lauloi, Minna Erkkilä, Kaisa Tamminen ja Jari Kuusi lauloivat onnitteluveisuun: "Monia, monia armorikkaita vuosia."  Eino Nissinen lauloi "Oi katso, mikä aamu" ja Salme Tanskanen lauloi "Armolaulun".

Saima Kytölä, Heta-Leena Vallivaara ja Lotta Vallivaara soittivat kuusikätisesti F.Chopinin "Polonaise op 53". Vallivaaran perhe esitti runon "Elämää Pappilan kulissien takaa". Heli ja Juho Wallenbergin perhe lauloivat "Lähtekäämme maailmaan ja Lyydia Wallenberg esitti vaarille runon. Lopuksi Olavi Vallivaara puhui. Juhlan alussa ja lopussa laulettiin virsi.

Messu ja lähtöjuhla näkyi Nopolanewsin kautta ja messu kuului myös Järviradiosta. Ne löytyvät myös Nopolanewsin videarkistosta.

Kiitän kaikkia yhteisöjä ja yksityisiä, jotka olitte juhlassa mukana ja teitte mieliinpainuvan juhlan. Kiitos monista muistamisista! Kiitos Kyyjärven mediamylläreille, jotka tekivät mahdolliseksi juhlassa mukanaolon myös niille monille, joille läsnäolo ei ollut mahdollinen.

Valokuvat: Juha Humalajoki ja Hanna Wallenberg