NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Fortum Charge & Drive - Sähköautojen latauspiste Palettiin!Fortum Charge & Drive - Sähköautojen latauspiste Palettiin!

Fortum Charge & Drive - Sähköautojen latauspiste Palettiin!

1.5.2017 Kyyjärven kunta / Aaro Toppinen

Jälleen tehtiin Kyyjärvellä historiaa, kun Kauppakeskus Paletin piha-alueelle asennettiin Suomen ensimmäinen nestejäähdytteinen sähköautojen latauspiste. Minulta on turha kysyä mitä tuo nestejäähdytys tarkoittaa, mutta näin ilmoittivat Fortumilta. Paraatipaikalle Palettiin mahtuu jatkossa kolme autoa lataukseen yhtä aikaa.

Kauppakeskus Paletin palvelutarjonta paranee entisestään, sillä nyt myös sähkö- ja hybridiautoilla liikkuvat voivat pysähtyä lataamaan omia ja autojensa akkuja. Autojen akut latautuvat Fortumin Charge & Drive latauspisteessä ja omat akut mukavasti siinä samalla joko ruokaillessa, kahvitellessa tai shoppaillessa Kauppakeskus Paletin kymmenissä huippuliikkeissä.

Idea latauspisteen saamiseksi Palettiin käynnistyi loppuvuodesta erään Tesla-kuskin aloitteesta, kun hän oli ohi ajellessaan miettinyt, että tässä olisi tosi hyvä paikka latauspisteelle. Idea ei ole uusi, sillä valveutunut kuntalainen oli muutama vuosi sitten kirjoittanut saman idean veikkauskupongin taakse ja toimittanut sen kuntaan. Aika ei tuolloin vielä ollut riittävän kypsä, mutta tällä kertaa asia eteni ripeästi. Puhelinkeskusteluja, sähköposteja ja selvityksiä tehtiin. Helmikuussa tutustuttiin paikkaan paikan päällä. Laitteiden kohtuullisen pitkistä toimitusajasta johtuen tavoitteeksi asetettiin vappu 2017 ja hyvin on aikataulu pitänyt. Fortum rakennuttaa, Eltel Networks vastaa sähkö- ja laiteasennuksista sekä kyyjärveläinen, sähköjä ennenkin maahan kaivanut, Caiwin Oy maanrakennustöistä.

Asennustyöt valmistuivat 27.4.2017 ja seuraavaksi on vuorossa testilataukset. Virallisesti latauspiste on käytössä sen jälkeen kun se ilmestyy Fortumin latauspisteiden kartalle osoitteeseen https://map.chargedrive.com/

Ja kun tuota karttaa tutkii oikein ajatuksella, niin on ihme jos ei mielenkiintoisia kuviota nouse mieleen. Norjassa verkosto on erittäin tiuha, samoin Ruotsissa. Nyt ei muuta kuin kiireesti väsäämään Paletin mainoksia eri foorumeille norjaksi ja ruotsiksi ensi kesän sähköautokruisailjoita ja -lomalaisia varten. Nopolan kauttahan niiden on kierrettävä:)

Kaasua ei vielä ole mittarista tarjolla, mutta toivottavasti tulevana vappuna nähdään edes yksi puukaasulla käyvä mobiiliauto. Mobiiliajelun reitti nimittäin kulkee Paletin kautta ja autot ovat paikalla klo 14.00 - 15.00  Tesla-kuski on niin ikään kutsuttu "tankille", mutta saa nähdä ilmestyykö. Toivottavasti viimeistään heinäkuussa, sillä silloin on sitten luvassa jotain entistä mukavampaa - työnimenä niinkin huikea kuin Charge&Drive&Rock. Katsotaan miten käy.

Kannattaa pysyä kanavalla!

Googlella löytyy paljon mielenkiintoista asiaa sähköautoista, mutta tässä muutama pikalinkki.

http://www.fortum.com/countries/fi/yritysasiakkaat/chargedrive/charge-drive/pages/default.aspx

https://www.teslaclub.fi/

http://www.eltelnetworks.com/fi/suomi

ps. 28.4 Antero Ohranen bongasi kauppareissulla Eltelin testilatausauton piuhan päässä ja nappasi kuvan. Löytyy lisäkuvista. Ensimmäinen kysely kuntaan latauspisteen käyttöönoton aikataulusta tuli Juukasta saakka.