NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Kerttu Autio 90 vuottaKerttu Autio 90 vuotta

Kerttu Autio 90 vuotta

13.6.2017 Kyyjärven Mediamyllärit ry. Tuulikki Rauma / Veikko Huumarkangas

Niin se vain aika rientää, Johannes ja Alina Kotkan nuorimmainenkin täytti 90 vuotta. Kerttu o.s. Kotka syntyi pikkusiskoksi kolmelle veljelle ja kahdelle siskolle 12.6.1927. Perimätiedon mukaan päivä oli kaunis aurinkoinen sunnuntai.

Elämäntyönsä Kerttu teki  Kimingin koululla keittäjänä alkaen vuodesta 1954. Siinä työssä hän ehti olla 36 vuotta. Aloittaessaan koulussa oli lapsia 70 ja eläkkeelle jäädessään enää 20.

Kerttu asuu yksin omassa talossaan Oikarilla ja on kohtalaisessa kunnossa. Omien sanojensa mukaan :"Aina ei taho oikein levy lähteä pyörimään." Virtapiiri ja päivätoiminta maanantaisin Kivirannassa ovat antaneet virkistystä ja vaihtelua päiviin. Vaikka elämän riepumatossa on ollut välillä tummia raitoja, sitkeästi on pitänyt jatkaa eteenpäin.

Juhlaa vietettiin jo syntymäpäivän aattona. Onnittelijoita riitti koko päiväksi, sukulaisia ympäri Suomea, naapureita ja ystäviä. Myös Kyyjärven Sotaveteraanit onnittelivat 90-vuotiasta Kerttua. Koulun kevätjuhlista tuttu Suvivirsi laulettiin päivänsankarin ja kesän kunniaksi. Kuultiin, että Kerttu ja Kauno Autio vihittiin avioliittoon kotona ja häämarssina oli Suvivirren värssy. Suvivirsi on siis Kertulle tärkeä ja muistorikas virsi.

Toivotaan, että tuleva suvi on täynnä auringon lämpöä, kukkasia ja lintujen kaunista viserrystä.