NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Kiinnostaako perhehoitajan tehtävät ?Kiinnostaako perhehoitajan tehtävät ?

Kiinnostaako perhehoitajan tehtävät ?

3.7.2017 Kyyjärven Mediamyllärit ry. Juttuvinkki / Veikko Huumarkangas / Eija-Maria Leppänen

Ikäihmisten perhehoito on ympäri- tai osavuorokautisen hoivan tai muun huolenpidon järjestämistä perhehoitajan yksityiskodissa tai hoidettavan kotona.

Keski-Suomeen tarvitaan lisää ikäihmisten perhehoitajia!

Muun muassa Hankasalmi, Karstula, Saarijärvi, Keuruu, Muurame ja Multia etsivät uusia perhehoitajia. Perhehoitajan tehtävästä kiinnostuneet valmennetaan ja heille järjestetään tukea, ohjausta ja koulutusta. 

Perhehoitajaksi ryhtyminen on koko perheen yhteinen päätös ja edellyttää halua sitoutua toimintaa. Perheen oman elämäntilanteen tulee olla vakaa ja ihmissuhteiden kunnossa. 

Maakunnallinen vammaisten ja ikäihmisten perhehoidon koordinointi järjestää seuraavan ikäihmisten perhehoidon ennakkovalmennuksen syksyllä 2017. Valmennus toteutetaan Perhehoitoliitto ry:n materiaalin pohjalta ja se on osallistujille maksuton. 

Valmennus on prosessi, joka sisältää seitsemän ryhmätapaamista sekä kaksi tapaamista valmennukseen osallistuvan kotona. Valmennus perustuu ikäihmisten perhehoitajan tehtäviin ja niissä tarvittaviin valmiuksiin. Valmennuksen aikana sekä valmennukseen osallistuva että kouluttajat arvioivat yhdessä osallistujan valmiuksia perhehoitajan tehtäviin. 

Lisätietoja:

koordinaattori Merja Korpela p. 014 266 2493, 050 410 0982 merja.korpela@jkl.fi 

Saarikka / palveluohjaaja Eija-Maria Leppänen puh. 044 4596160 eija.leppanen@saarikka.fi