NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Kunnanhallitus tapasi Paletin kauppiasyhdistyksen väkeä.Kunnanhallitus tapasi Paletin kauppiasyhdistyksen väkeä.

Kunnanhallitus tapasi Paletin kauppiasyhdistyksen väkeä.

18.9.2017 Kyyjärven kunta / Eero Ylitalo

Kunnanhallitus piti kokouksensa poikkeuksellisesti Kauppakeskus Paletin kokoustiloissa maanantaina. Ennen varsinaista kokousta tehtiin tutustumiskäynti Nopolan koulukeskuksen työmaalle. Tarkoituksena on rakennusvaiheen aikana tehdä useita vastaavanlaisia käyntejä työmaalla.

Kokouksen alussa elinkeinokoordinaattori Anu Oksanen raportoi työtehtävistään ja kehittämiskohteista. Kunnanhallitus totesi, että ensimmäiset 50 päivää ovat jo osoittaneet, että tehty ratkaisu elinkeinopalvelujen järjestämiseksi tällä tavalla on ollut oikea. Elinkeinokoordinaattorin näkyminen kentällä nähtiin erittäin tärkeänä ja lukittujen toimistoaikojen sijaan on syytä hyödyntää uutta tekniikkaa entistä tehokkaammin tiedon välityksessä yrittäjien ja kunnan elinkeinotoimen välillä.

Varsinaisella kokouslistalla oli mm. lausunnon antaminen Äänekosken koulutuskuntayhtymän talousarvio- ja toimintasuunnitelmasta. Kunnahallituksen mielestä on tärkeää, että myös pienissä kunnissa olisi tarjolla toisen asteen ammatillista koulutusta siten, että nuoret voisivat hankkia ammatin "kotoa käsin." Kunta onkin mukana kehittämässä ylimaakunnallista koulutusmallia, jossa yritysten rooli on keskeinen. Hanketta käynnistellään ensi perjantaina Kyyjärvellä, jossa saman pöydän ääreen kokoontuvat Lappajärven, Vimpelin, Perhon ja Kyyjärven kunnanjohtajat sekä kuntien elinkeinotoiminnan kehittämisestä vastaavien tahojen edustajat.

Virallisen kokouksen jälkeen kokoushuoneessa olleet vapaat istuinpaikat täyttyivät kun Kauppakeskus Paletin yrittäjistä koostuvan kauppiasyhdistyksen aktiivijäsenet liittyivät joukkoon. Aluksi saatiin herkutella Cafe Minnan taikomilla tarjoilulla. Sen jälkeen oli vuorossa erinomaisen rakentavaa keskustelua, jossa nousi entistä vahvemmin esille kunnan ja kauppiasyhdistyksen yhteistyön tiivistäminen.

Paletissa on viime aikoina tapahtunut positiivisia asioita ja keskuksen näkyvyyttä on parannettu mm. uusilla tienvarsimainoksilla. Sosiaalista mediaa tullaan hyödyntämään entistä tehokkaammin markkinoinnissa ja ensi maanantaina järjestetäänkin Paletin yläkerrassa erityinen Facebook-koulutus. 

Keskustelussa nostettiin vahvasti esille myös jo aiemminkin esillä ollutta ideaa siitä, että Kauppakeskus Paletista tulisi maamme ensimmäinen nettikauppakeskus, ts. olisi yksi verkkokauppa, josta olisi mahdollisuus ostaa kaikkien Paletissa toimivien liikkeiden tuotteita. Vaikka toteutuksessa nähtiin paljon haasteita, oltiin yhtä mieltä , että kehittämistyötä ja suunnittelua kannattaa jatkaa.

Yhteistyötä kehitetään entisestään esim. eri tapahtumien yhteydessä. Maakuntaviesti hiihdetään Kyyjärvellä helmikuussa ja sen stadion rakentuu Paletin Vaasan puoleiselle paikoitusalueelle. Kauppiasyhdistys päätti aloittaa tapahtuman hyödyntämisen suunnittelun jo lähiaikoina. Kunnan elinkeinokoordinaattori ja kunnanjohtaja saanevat järjestelmällisesti kutsun kauppiasyhdistyksen kokouksiin, jolloin yhteistyön rakentaminen on silloin helpompaa.

Yhteispalaveri päätyi toteamukseen, että tällaisia tapaamisia on syytä järjestää myös jatkossa. Seuraavaksi ajankohdaksi sovittiin joulun aika, jolloin päätettiin nauttia yhteinen joulupäivällinen Paletin kokoustiloissa.