NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Lasten joulujuhlaa vietettiin kirkossaLasten joulujuhlaa vietettiin kirkossa

Lasten joulujuhlaa vietettiin kirkossa

16.12.2017 Kyyjärven seurakunta / Riitta Kytölä

Lasten joulujuhlaa vietettiin kirkossa Lucian-päivän iltana. Hälinää oli kovasti niin kuin aikoinaan varmaan Betlehemissäkin - olihan siellä kaikki paikalliset hotellit täynnä!
Ja tämä oli odotettavissa: kamera unohtui ja puhelinkin oli jätetty kotiin, joten kuvia ei ole tähän laittaa!
Mutta KUVITELKAA seuraava:



Hieman hämärä kirkko, kirkon etuosassa pienet (ja vähän isommatkin) paimenet paikoillaan paimensauvoineen. Hiljaisen musiikin soidessa kirkon keskikäytävää astelevat pienet (ja vähän isommatkin) enkelit tuikkukyntilät käsissään kirkon eteen. Iki-ihana jouluevankeliumi! Maria ja Joosef saapuvat kirkon keskikäytävää Betlehemiin, mutta maailmankaikkeuden Herralle ei löydy tilaa mistään majapaikasta! Viimeiset majoitustilat tehdään talliin, eläinten keskelle. Sinne Jeesus syntyy. Vaikka Jeesuksen syntymässä inhimillisesti katsoen kaikki tuntui menneen pieleen ja tapahtuneen väärään aikaan, niin kuitenkin kaikki meni juuri Jumalan suunnitelmien mukaan! Kuinka et uskaltaisi pyytää apua häneltä, jonka syntymäkin oli näin vaatimaton!

Enkeli ilmestyy paimenille kesken työnteon ilmoittamaan ihmiskunnan historian suuresta käänteestä. Ja kyllä paimenet hämmästyivät! Ja iloitsivat! Ja lähtivät heti katsomaan lasta, joka makaa kapaloituna seimessä. Kunnia Jumalalle korkeuksissa ja maassa rauha ihmisten kesken, joita kohtaan hänellä on hyvä tahto!

Marian, Joosefin ja Jeesus-vauvan osassa olivat Jenni ja Antti Tuukkanen pienen Joakim-vauvansa kanssa. Paimenina ja enkeleinä oli Avoimen kerhon porukkaa.

Päiväkerholaiset loistivat esittäessään laulut Syttyy syttyy kynttilöitä ja Suuremman suojassa. Hienosti esitettiin myös jouluruno ja tonttuleikki "On hauskaa tontuilla"!

Minna kertoi Pia Perkiön joulutarinan pienestä enkelistä, joka lähti taivaasta maan päälle katsomaan Jeesus-lasta. Mukananaan hänellä oli taivaan virran vettä, jolla saattoi lohduttaa ja virvoittaa uupuneita ja surullisia ihmisiä. Tällaisia ihmisiä löytyi paljon ja taivaan virran vesi antoi heille uutta voimaa. Jeesuksen seimelle enkeli ei koskaan ehtinyt, mutta lopulta hän päätyi Getsemanen puutarhaan, mistä löytyi kovassa tuskassa rukoileva mies. Tuo mies rukoili Jumalaa: "Isä, jos voit, ota minulta pois tämä malja. Ei kuitenkaan niinkuin minä tahdon vaan niinkuin sinä tahdot." Hänellekin enkeli sai antaa taivaan virran vettä.

Riitta puhui myös siitä, että joulun pääasia on Jeesuksen syntymä, niinkuin yleisökin hyvin tiesi. Ja kun joulupukki kysyy tullessaan:"Onko täällä kilttejä lapsia", niin Jeesus jaksaa rakastaa tuhmiakin. Jeesus tuli maailmaan varta vasten etsimään syntisiä! Siinä on meille jouluiloa!

Monet hyvät joululaulut laulettiin yhdessä ja lopuksi vielä juotiin joulukahvit ja -mehut! Kiitos kaikille mukana olleille!

Jos jollakin on joku kuva juhlasta, saa laittaa sähköpostiin (etunimi.sukunimi@evl.fi). Ja vielä tiedoksi, että pieni vihertävän keltainen lapanen löytyi kirkon takapihalta juhlan jälkeen. Lapanen on nyt kirkkoherranvirastossa. Sieltä saa hakea.