NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Muutoksia Kelan korvaamiin taksimatkoihin 1.7.2018Muutoksia Kelan korvaamiin taksimatkoihin 1.7.2018

Muutoksia Kelan korvaamiin taksimatkoihin 1.7.2018

5.6.2018 Kunta/Asiointipiste L. Järvinen

Heinäkuun alusta alkaen kaikki Kelan korvaamat taksimatkat pitää tilata Kelan alueelliselta sopimuskumppanilta. Muulla tavoin tilatusta matkasta ei voi saada korvausta.

Kela korvaa matkat, jotka on tehty terveydenhuoltoon sairauden tai raskauden vuoksi, Kelan tai terveydenhuollon järjestämään kuntoutukseen. Korvausta maksetaan ensisijaisesti julkisten kulkuvälineiden kustannusten mukaisesti. Jos julkisia kulkuyhteyksiä ei ole käytettävissä , matka voidaan korvata myös silloin, kun se on tehty esimerkiksi omalla autolla tai taksilla(ns. erityisajoneuvo).

Jos joudut käyttämään taksia, se pitää tilata tilausvälityskeskuksesta, joka on tehnyt Kelan kanssa sopimuksen suorakorvausmenettelystä. Puhelu on maksuton. Kelan korvaamat taksimatkat tilataan Keski-Suomen maakunnan alueella numerosta  0800 302259.

Jos tilaamiisi taksimatkoihin tulee muutoksia, ilmoita ne soittamalla numeroon,  josta tilasit taksin.  Voit tilata matkan heti, kun olet saanut tiedon hoitoajasta. Matka pitää tilata viimeistään matkaa edeltävänä päivänä klo 14:00. Samassa kuljetuksessa voi olla myös muita matkustajia. Esitä autoilijalle Kela-kortti. Tällöin maksat matkasta yhdensuuntaisen omavastuun, joka on enintään 25,00 euroa.

Jos taksimatkaa ei tilata Kelan kanssa sopimuksen tehneestä tilausvälityskeskuksesta, matkasta ei saa korvausta.  Jos saat terveydenhuollosta pitkäaikaisen todistuksen taksin käyttöä varten, toimita todistus mahdollisimman nopeasti Kelaan. Kertatodistuksen voit säilyttää itselläsi.

Lisätietoja saat osoitteesta www.kela.fi/matkat ja puhelinnumerosta 020 692 204.