NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Villivihanneskävelyn "satoa" KumpulastaVillivihanneskävelyn "satoa" Kumpulasta

Villivihanneskävelyn "satoa" Kumpulasta

15.6.2018 Kumpulan kyläseura ry/Anssi Ohranen

Kumpulan koulun piha alkoi täyttyä ke 13.6 innokkaista ihmisistä, jotka olivat tulleet Villivihanneskävely - tapahtumaan Kumpulan koululle.

Tapahtuman järjesti Maaseudun Sivistysliiton SE-kylät- vähähiiliset yhteisöt- hanke ja Kumpulan kyläseura ry. Kurssin ohjaajana oli keruutuotetarkastaja ja neuvoja Aana Vainio. Mukana oli myös Niina Vuori Maaseudun sivistysliitosta.

Luonnon keskeltä löytyy yllättävän paljon syötäväksi kelpaavia kasveja. Oikein ihmetellä täytyi, kun kuuli miten kasveja voi käyttää moneen eri ruokaan ja monella tavalla.

Jo koulun pihapiiristä löytyi lukemattomia kasveja, joita voi käyttää ruoaksi.

Sade kuuro pakotti kurssilaiset koulun sisätiloihin hetkeksi, jossa jatkui tiivis info kasvien terveellisyydestä. Sateen lakattua siirryimme metsän siimekseen, josta löytyikin taas uusia mielenkiintoisia "ruokakasveja".

Kiitos kouluttajalle Aana Vainiolle ja järjestävälle hankkeelle, kattavasta tietopaketista luonnon kasveista, joita voi hyödyntää ruuan valmistuksessa. Ja tietenkin kiitokset teille innokkaat kurssilaiset, kun tulitte menoon mukaan! Ei muuta kuin hakemaan "salaatit" luonnosta! :)

Monta kasvia "rikkaampana" saivat kurssilaiset lähteä kotimatkalle!

Kumpulan kyläseura ry