NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Vainottujen kristittyjen rinnallaVainottujen kristittyjen rinnalla

Vainottujen kristittyjen rinnalla

19.11.2019 Kyyjärven seurakunta / Riitta Kytölä

Torstai-iltana 21.11. kello 18 seurakuntasalissa Jimmy Huhtala Open Doors -järjestöstä kertoo siitä, millaisissa olosuhteissa ja vaikeuksissa jotkut kristityt sisaret ja veljet joutuvat elämään. Kristittyjen vainot ovat totta tämän päivän maailmassa!

Meidät voi yllättää se uutinen, että kristityt ovat nyt kaikkein vainotuin uskonto. Sen ei kyllä pitäisi olla yllätys, sillä Raamattu puhuu paljon siitä, ettei Jeesuksen seuraaminen ole helppoa. Jo opetuslapset yhtä lukuun ottamatta kuolivat marttyyreina. Matteuksen evankeliumissa Jeesus sanoo seuraajilleen: "Kaikki tulevat vihaamaan teitä minun nimeni tähden, mutta se, joka kestää loppuun asti, pelastuu." Tätä miljoonat kristityt elävät todeksi tänä päivänä.

Miten kenenkään on mahdollista kestää vainoissa? Miten itse kestäisin? Uskoni on heikkoa tekoa. Kuitenkin kristityt sisaret ja veljet vainojen keskellä jaksavat luottaa Jeesuksen sanaan: "Olen puhunut teille tämän, jotta teillä olisi minussa rauha. Maailmassa te olette ahtaalla, mutta pysykää rohkeina: minä olen voittanut maailman."  

Illan musiikista vastaa Pentti Pekkarinen, Maire Peuranen ja Raimo Kytölä.

Tervetuloa!