NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Keski-Suomessa kiertävä Metsämaa-näyttelykiertue alkaa Kyyjärveltä 16.3.Keski-Suomessa kiertävä Metsämaa-näyttelykiertue alkaa Kyyjärveltä 16.3.

Keski-Suomessa kiertävä Metsämaa-näyttelykiertue alkaa Kyyjärveltä 16.3.

9.3.2020 Kyyjärven Mediamyllärit ry. Juttuvinkki / Veikko Huumarkangas

Luovan valokuvauksen keskuksen, Jyväskylän Taiteilijaseuran ja Materia ry:n yhteinen Visusti-hanke toteuttaa vuosina 2020-2021 kymmenessä keskisuomalaisessa kunnassa näyttelykiertueen, joka esittelee alueella tehtyä visuaalista taidetta, muotoilua ja käsityötä.
Metsämaa-näyttelykiertueelle järjestettiin avoin haku, ja taustaorganisaatioiden edustajista koottu kolmihenkinen jury (Juho Jäppinen, Kristiina Lempiäinen-Trzaska ja Marianne Tiitinen-Ritvanen) sai yli 70 taiteilijan teosehdotukset arvioitavakseen.

Jury kertoo: "Oli ilo huomata, että metsä hyvin ajankohtaisena aiheena inspiroi suurta määrää keskisuomalaisia taiteilijoita ja käsityöläisiä.
Myös lähestymistavat vaihtelivat hyvinkin kriittisistä äänenpainoista metsän valloittavaan visuaalisuuteen. Metsä on selkeästi osa keskisuomalaisuutta, ja tulevien näyttelyiden johdosta keskisuomalaiset pääsevät nyt tutustumaan kuvataiteilijoiden, valokuvaajien, muotoilijoiden ja käsityöläisten tulkintoihin kotoisista metsistämme.
Teoksista koottu jokaiselle paikkakunnalle oma kokonaisuus, jossa on huomioitu näyttelytilojen erilaisuus sekä sisällöllisesti monipuolinen lähestymistapa metsä-aiheeseen." Näyttelykiertueelle valittiin yhteensä
49 taiteilijaa.

Päänäyttely Kyyjärvellä on avoinna 17.-25.3.2020 kirjaston näyttelytilassa (Tuliharjuntie 43) kirjaston aukioloaikoina (ei itsepalveluaikoina). Lisäksi teoksia on esillä Kauppakeskus Paletissa (Vaasantie 2) sekä Metsänhoitoyhdistyksen ikkunassa (Tuliharjuntie 5).
Näyttely avataan kirjastolla maanantaina 16.3. klo 18 kaikille avoimella tapahtumalla. Avajaispäivänä Marko Kaiponen esittää perfomanssia "Pystyyn kaatunut" Kyyjärvellä. Mukana Kyyjärven näyttelyssä ovat taiteilijat Ulla Aatinen, Pirta Ala, Petri Blomqvist, Niina Friman, Mikko Hietaharju, Marko Kaiponen, Soile Kollanen, Aija-Leena Lääperi, Heli Mannisenmäki, Sari Mansala, Kirsi Neuvonen, Minja Revonkorpi, Svetlana Ruoho, Jukka Silokunnas ja Rune Snellman.

Näyttely nähdään kevään aikana Saarijärven kaupungintalon aulassa 6.-15.4. sekä Keuruun taidemuseossa 29.4.-9.5. Myöhemmin tänä vuonna näyttely kiertää Konnevedellä, Karstulassa ja Hankasalmella.
Näyttelyiden yhteydessä järjestetään kaikilla paikkakunnilla oheisohjelmaa, jota ovat yhteistyössä tuottamassa Keski-Suomen Tanssin Keskus ja Keski-Suomen elokuvakeskus. Kyyjärvellä näyttelyä esitellään laajasti koululaisille, ja osa koululuokista osallistuu ÄlyäLiikkeellä-työpajoihin. ÄlyäLiikkeellä on Keski-Suomen Tanssin Keskuksen kehollista oppimista tukeva hanke, jonka tarkoituksena on liikevideoiden kautta kehittää aivojen toimintaa ja edesauttaa oppimista. Videoita voidaan käyttää esimerkiksi energisoimiseen, aivojen virittämiseen tiettyyn teemaan tai rauhoittumiseen ja keskittymiseen.
Kaikki videot sijoittuvat keksittyyn todellisuuteen eli Älymaahan.
Konseptin ovat kehittäneet tanssija-pedagogit Anne-Maarit Kinnunen ja Laura Suonperä.

Visusti-hanketta ovat rahoittaneet Suomen Kulttuurirahaston Keski-Suomen rahasto ja Keski-Suomen kehittämisrahasto. Kiertueen toteuttavat Luovan valokuvauksen keskus, Jyväskylän Taiteilijaseura ja Materia ry yhteistyössä Keski-Suomen Tanssin Keskuksen ja Keski-Suomen elokuvakeskuksen kanssa.

Kuva valokuvaaja Mikko Hietaharju

Lisätietoja
Vilja Ruokolainen
yhteistuottaja
Visusti-hanke
puh. +358 50 329 3432
www.visusti.fi