NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Nopola Newsin taustajärjestemän Basen tuki loppuu 30.11.2020Nopola Newsin taustajärjestemän Basen tuki loppuu 30.11.2020

Nopola Newsin taustajärjestemän Basen tuki loppuu 30.11.2020

10.4.2020 Kyyjärven mediamyllärit ry / Aaro Toppinen

Pitkäperjantain uutisointi on jo aikojen alusta ollut varsin synkkää eikä poikkeusta näytä tekevän tämäkään päivä. Korona jyllää ja vähän synkkiä pilviä on kasautumassa Nopolan taivaalle. Basen tuen loppuminen tarkoittaa käytännössä sitä, ettei tähän nykyiseen Nopola Newsiin pysty enää tekemään juttuja eikä päivittämään tietoja 1.12.2020 jälkeen. Mutta katse eteenpäin!

Nopola Newsin taustajärjestelmän Basen ylläpitäjänä toimii Valu Digital Oy Jyväskylästä. Base otettiin käyttöön helmikuussa 2013 ja sitä ennen käytössä oli iManager järjestelmä. Valu ilmoitti virallisesti tuen ja ylläpidon päättymisestä sähköpostilla 31.3.2020. Aprillipäivänä ei asiasta juttua vielä tehty vaan päätettiin ottaa asiaan kantaa ensin hallituksen kokouksessa. Irtisanomisen syynä on se, että Valu tekee sivustot nykyään joko Wordpress tai Drupal alustalle ja lopettaa kokonaan Baseen perustuvien sivustojen ylläpidon. Sama ilmoitus koskee siis myös Kyyjärven kunnan nykyisiä nettisivuja. Taustaselvitykset asian tiimoilta on käynnistetty jo aiemmin. 

Mediamylläreiden hallitus kokoontui kiirastorstaina käsittelemään asiaa nykykäytännön mukaan. Maija istui myllyn salin toisessa päässä ja meikäläinen toisessa, muut olivat etänä Teamsilla. Tuula ei voinut käyttää puheoikeuttaan mikin puuttumisen takia, mutta kuuli kyllä keskustelut ja osallistui aktiivisesti keskustelupalstan avulla. Kaikki konstit oli kokouksessa käytössä.

Toimettomana ei ole kevään aikana istuttu vaan selvitetty erilaisia vaihtoehtoja ja uusia järjestelmiä, mutta se tärkein kysymys johon yhdistyksen hallitus haluaa vastauksen on:

Tarvitaanko Nopola Newsin kaltaista kanavaa myös jatkossa?

Tämä kysymys ja pallo heitetään teille arvoistat lukijat, tekijät ja yhteisöt. Yhdistyksen hallitus lähettää kirjallisen kyselyn tiedossa oleville tiedontuottajayhteisöille heti pääsiäisen jälkeen ja toivoo yhteisöjen ottavan asiaan kantaa viimeistään huhtikuun loppuun mennessä. Alunperin tarkoitus oli järjestää  samanlainen yhteispalaveri kuin vuonna 2005 helmikuussa, mutta korona laittoi koko pallon polvilleen. Hihasta on nyt vaikea nykäistä kun turvaväliä pitää olla, mutta käyttäkää eri kanavia ja keskustelkaa yhteisöissänne. Aikataulu on tiukka, mutta ei mahdoton mikäli toimintaa halutaan jatkaa. Yksi vaihtoehto on tietenkin myös "töpselin" vetäminen irti seinästä ja sen jälkeen yli 40.000 istuntoa kuukaudessa saavat jutun pääkuvan mukaisen ilmoituksen. Nopola Newsin perusidea ei sinällään ole vanhentunut ja hyvin näyttää tiedotus toimivan näissä poikkeusoloissakin. Jatkakaa ihmeessä tiedottamista, nyt kun se vielä on mahdollista.

Myös yritysten ja tietenkin lukijoiden kommentit ovat tervetulleita ja niitä voi laittaa tulemaan Info-sivulta löytyvän palautelomakkeen kautta tai suoraan tästä linkistä.

 

Hallituksen muita päätöksiä lyhyesti

Myllyn ovet pidetään toistaiseksi koronan takia kiinni, mutta sähköposti ja puhelimet toimivat ja tietenkin tiedotus Nopolan kautta. Suurkuvatulosteita ja kylttejä tehdään tilauksesta kuten ennenkin ja mainoksia myydään Paletin LED-taululle entiseen malliin. Yhteistyökumppaneille varsin edullisesti, mutta nyt kannattaa muidenkin lähteä mukaan, sillä kun tämä epidemia tästä helpottaa niin kaupankäynti varmasti vilkastuu saman tien. Paletin kävijälaskurit uusittiin viime vuoden maaliskuun lopussa ja nyt odotellaan vuoden kävijätilastoja. Ne saataneen pääsiäisen jälkeen.

Veikko on lomautettu 1.4 alkaen ja taitaa olla ensimmäinen lomautus Nopolan 15-vuotisen historian aikana. Pieni hengähdystauko ei tee pahaa kenellekään ja kun talous saadaan kuntoon niin työt jatkuvat tietenkin normaalisti. Yhdistyksen suurin ongelma on se, ettei yleishyödyllisellä yhdistyksellä ole puskuria sillä kaikki vuosittain kertyvät tulot käytetään toiminnan ylläpitoon ja sitä kautta yhteisöllisyyden vahvistamiseen. Koronan myötä tulot romahtivat, mutta kiinteät kulut jäivät. Eri avustuskanavia on etsitty kuumeisesti, mutta ainakin tässä vaiheessa yhdistykset tuntuvat olevan väliinputoajia.

Todettiin, että yhdistyksen jäsenmaksun on maksanut tähän mennessä 103 jäsentä ja se on tosi hyvä määrä. Kiitos siitä, ideoita otetaan vastaan. Parillakymmenellä viime vuoden jäsenellä on vielä maksulappu piirongin laatikossa ja nyt se kannattaa maksaa. Myös uudet jäsenet ovat tervetulleita ja tiedot löytyvät tästä linkistä.

Onneksi on oma pankki, oli yhteinen toteamus! Ja tietenkin yhteistyössä mukana olevat yritykset. Poikkeusolot, liikkumisrajoitukset ovat nyt voimassa ja niitä tulee itsekunkn ehdottomasti noudatta, mutta erityistä varoivaisuutta noudatteaen yritykset kuitenkin toimivat edelleen. Sitä tietoa kannattaa nyt ehdottomasti päivittää myös tänne Nopolaan.

Rauhallista pääsiäistä!