Kyyjärven verkkolehti | maaliskuu 2006
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn EnglishBlogitVasen valikko

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Kyky-Betsetin päästötodistus kaudesta 2005 - 2006

23.3.2006 Hannu Kalliojärvi

Tässä sitä sitten alkaa olla kuukausi edellisestä raportista, mutta nyt lupaamani yhteenveto kauesta.

Kaikki alkoi jo keväällä 2005 näyttää paremmalta kun betonitehtaan miehet kävivät Vaasan variskalla pelaamassa ay-turnausta ja mukaan saatiin ”liettuan pojat” , se Saulius ja sillähän oli mukana sitten joku Tarius, joka oli kuulemma Saksassa asti pelannu yhen vuojen.

 

Jaahas, siitä sitten osa porukkaa piti kesälommaa, kukin valitsemallaan tyylillä kunnes koitti heinäkuun loppu ja meikä pyörähti lentokonneella oikee Riikan kautta Liettuaan ja takasin. Kokemuksena ihan jees ja siellähän nämä uuvet betonimiehet ei vielä tienny tulevasta sen enempää kun itekkään. kuun lopussa johtajat anto luvan että pari ”pallomiestä” sais töitä ja kolmen päivän päästä oli koulutiellä uusia asukkaita.

 

Elokuun alkaessa käynnisty sitten salilla lentisreenit ja miehet näytti mitä oli tehty vapaa-ajallaan. Homma eteni kolmesti viikkoon ketkä kerkes ja ketkä kykeni.

Sarjan  alkaessa pelattiin turnaus ja Suomen cupissa saatiin kokemusta liigan Paterilta , jonka kans tehtiin farmisopimus. Meillä joukkue oli lähes sama jolla edellinen vuosi alettiin ja pidettiin sarjapaikka mikä nytkin oli minimi tavoite.  Sarjaohjelma suosi muita kuin omaa porukkaa ja neljällä vieraspelillä alkuun saman verran tappioita. Hyvin lähti syksy.

Jaa reeneissä  kyllä vieraalla  ja kotimaisella kuuli monta versiota miksi ei tuu voittoja, mutta omat syynsä tietää jokainen. Jauhettiin kaikesta huolimatta ja kyllä se mukavalta tuntu kun eka voitto saatiin ja siitä pikkuhiljaa alko itseluottamus kasvaa ja niin joulun viettoon ja uuvelta vuojelta taas neljä vieraspeliä alkuun, joista saatiin Tornio siirrettyä heidän pyynnöstä. Mutta kolmella vierasvoitolla alkanu vuosi varmisti sarjapaikan hyvissä ajoin. Jotain oli opittu varmaan, sillä joukkueitten erot tällä kaudella oli tosi pienet.

Supersarjaan pääsi ekalta kierrokselta Etta, Nurmo ja Kempele. Toisen kierroksen kaksi parasta olivat Tornio ja Äänekoski, joista Äänekoski jatko kauttaan superissa.

Kotona hävittiin vain Nurmolle ja Äänekoskelle, Etta ja Kempele eivät Kyyjärvellä vierailleet.

Kotisalissa voitetut joukkueet sijoittuivat sitten  Kyky-Betsetin alapuolelle.

 

Tässä varmaan tulee se kohta jolloin on syytä mainita ja huomata muitten kuin joukkueen merkitys, väheksymättä pelaajia. Poikkeuksetta saa kuulla kuinka Kyyjärvellä on sitä ja tätä, kun puhutaan pelihommista. ja sitähän sitten on. On se vaan kumma että saapuu liki sadan kilometrin päästä vapaaehtoisia auttamaan tapahtuman järjestelyssä. Kyllä jokainen mukana ollut voi olla ylpeä, kun puhutaan Nopola Newsin tai kotisivujen palstoilla tai kuunnellaan nettiratiosta ja luetaan reaaliaikaista selostusta. Muistakaa tähän ei pysty etes Harkimo, vaikka rahat riittäs.

No eipäs pojat unoheta teidän panosta, yhtään peliä ei voita jos ei oo joukkueellista ”betonimiehiä”, jos ei miehiä näy, käy köpelösti, Oulussa opettivat että täytyy olla aikanaan paikalla. tauko meinas venyä.

 

Kyllä myös on hyvä olla paikalla ainakin kirjurit ja rajatuomarit, lipunmyyjä kerää palkkaa pillimiehille. Muusikin kuuntelu luo tunnelmaa ja vielä lisää tunnelmaa kun pääsee ”valokeilaan” . Tauolla kahvia ja pullaa, (se muuten täyttää munkin paistaja pojat sitten aprillipäivän jälkeen 70 v)

Sponsorit sitten maksaa artistien harrastusta kuten yleisö, joten taas yksinkertaisuudessaan kaikkien panos on tärkeää ja kyllä huomaa vaikkei puuttus kun karva tai huippa tai hapettaja tai joku muu ja bussi vie perille niissä vieraspeleissä.

 

Tais nyt vähän karata nuo asiat, mutta minähän kerronkin vaan omat kommentit ja otan kyllä mieluusti vastaan toisten näkemyksiä. Mieluusti pellaajilta  ja kaikilta asiasta kiinnostuneilta. Ite oon  menneeseen enempi kun tyytyväinen , olihan se ”rekortti” eli ennätys, jos ei joku ymmärtäny.

 

Mitäs sitten jatkossa, taaksepäin on helpompi mennä kuin eteenpäin mutta kuka ei haluais katsoa tulevaisuuteen. Muistelkaa miltä tuntu kotiluolan tunnelma Kuortane ja Tornio pelien jälkeen. ja hyvä on mielikuva itellä kauden viimeisistä yhteisreeneistä. Siellä tais olla lisävirtaa Eestistä. Kaikki joukkueet ei saa MM-tason pelaajaa riveihinsä. ”Kyky-betset on Kristijaninille oma juttunsa”.

 

Kiitos joukkueelle, ykkössarjan parhaalle yleisölle, yhteistyökumppaneille, seuran talkoolaisille ja toimitsijoille. Nöyrä kiitos vielä kerran.

 

-hannu-