Kyyjärven verkkolehti | elokuu 2006
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn EnglishBlogit

Yhteistyökumppanit

Laajakaistasta

25.8.2006 Irma Mäkelä

Onko paljoakaan tolkkua Soneran laajakaistahommissa kyläkunnilla?

Pitkin kyliä on laajakaistaa odoteltu kuin nälkäiset sudet saalista. Nyt sitä vihdoin on saatavilla, vaan ei kaikille. Soneran jermut vetävät tiukkaa linjaa. Niille kuulostaa olevan onni ja autuus 6,5 kilometrin piirissä.

Onpahan siinä pieni lenkki pyöriä piirileikkiä. Ei varpaat kastu eikä sormet ruostu piuhoja asennellessa.

Nopeudet hidastuvat mitä ulommalla kehällä piirissä satut asumaan ja kytkentä maksut senkun kallistuvat.

Jos sattuu asumaan muutama sata metriä piirin ulkopuolella, niin vastaus on tiukka EI. Voipahan joku ajatella, että mitäs asuvat niin syrjässä. Ei kuitenkaan auta appi ukolle ja anopille natista, että miksi ovat talon rakentaneet puoli kilometriä piirin ulkopuolelle. Ne kun ovat maanneet vuosia "virkakankaalla". Eikä vuonna 1936 ole varmaan tullut mieleenkään, että pitäisi talo rakentaa piirin keskivaiheille.

Monella on elinkeino piirin ulkopuolella. Ei sitä kotia ja työtä niin helposti vain vaihdeta. Ja täytyyhän sitä jonkun olla karhujen syöttinäkin täällä metsän siimeksessä.

Vielä kehdataan puhua, että maaseutu pitäisi pitää asuttuna. Koko juttu pistää miettimään. Täällä jos missä nopeat Internet yhteydet ovat tarpeen, koska kaikki muut palvelut ovat kaukana ja bensan hinta on huipussaan.

Se tässä asiassa vielä ihmetyttää, kun on valmiit johdot ja lankapuhelinliittymä valmiudet. Ei varmaankaan veisi paljon aikaa edes testata toimisiko yhteys. Testimieltä ei tunnu vain löytyvän. Raha kyllä kelpaa, mutta palvelua saa rukoilla.

Nyt on ilmeisesti edessä matkapuhelinliittymän vaihto ja 3G kännykän testaus. Eipähän ole ensimmäinen kerta kun testaillaan.

Onnittelut niille onnellisille, joita on onnistanut laajakaista hankinnoissa. Ei muuta kuin lukemaan Nopola Newsiä. Sivut aukeavat, että naps naps. Piirin ulkopuolisille ne aukeavat:naaaaaaaaaa....ps naaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa........ps, jos aukeavat aina ollenkaan.