Kyyjärven verkkolehti | toukokuu 2006
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn EnglishBlogitVasen valikko

Nettiradiossa tiistaina : Kunnanvaltuusto

Heti vapun jälkeen, ensimmäisenä arkena, kunnanvaltuusto kokoontuu ja nettiradion linjat avautuvat.

Opettaja Kerttu Noponen saateltiin viimeiselle matkalle 25.5.2006

Kerttu Margareta Noponen e. Mattila siirtyi ajasta ikuisuuteen 15.5.2006 Keskis-Suomen Keskussairaalassa. Hänet siunattiin haudan lepoon Kyyjärvellä, helatorstaina, 25.5. runsaan sukulais- ja ystäväjoukon saattelemana.


Tapahtumia
Hengellisiä tapahtumia
Kokouskutsut
Menovinkkejä

Katso lisäkuvat   

"Mitä? Haiseeko täällä muka Axe?" 6. luokan leirikoulu Hyvärilässä

28.5.2006 Reija Leppänen / Pirkko Kotanen

Kuudes luokka lähti pitkään odotetulle leirikoulumatkalle Nurmekseen Hyvärilään maanantaiaamuna 22.5. Oppilaiden lisäksi matkassa olivat huoltotiiminä Reija Leppänen, Jani Räihä ja Heikki Korpeinen.

Menomatkalla käytiin testaamassa Lossisaaren pihatrampoliini. Perillä Hyvärilässä oltiin puolen päivän aikaan.

 

Majoitus tapahtui tiiviissä tunnelmassa kerrossängyissä kuuden hengen huoneissa. Majoituspaikka oli entinen mielisairaala (patterit katossa) ja lieneekö johtunut tästä ympäristöstä vai jostain muusta, mutta toteamus ”hullujen huone on uusiutunut” kuultiin useammin kuin kerran. Axe-pilvi leyhähteli poikien huoneessa. ”Hullut” heittelivät kolikoita ikkunasta ja toiset ”hullut keräsivät niitä housun polvet nurmikosta vihreinä. Joku erehtyi luulemaan kastelulaitteita suihkuksi. Eivätkä oudot tapahtumat rajoittuneet vain päiväsaikaan. Yöllä mielisairaalan käytävillä juoksenteli hihittäviä aaveita ja kerrossängyssä nukkuvat kertoivat mielenkiintoisia tarinoita unissaan.

 

Ensimmäisen päivän ohjelmaan kuuluivat jousiammunta ja ryhmätehtävät, joissa 11 oppilaan piti mm. etsiä aarretta, seisoa tasapainossa puulankkuvaa´alla ja liikkua 5 pullokorin päällä viivalta toiselle. Illalla käytiin testaamassa kiipeilyseinä, lentopallokenttä ja uimalla järviveden lämpötila. Kylmäähän se oli!

 

Tiistaiaamuna tytöt harjoittelivat golfaamaan ja muu porukka taisteli turnajaisissa. Sen jälkeen käveltiin kylpylään, jossa porealtaassa lillumisen lisäksi jotkut hurjat kävivät taas testaamassa, josko järvivesi olisi yhtään lämmennyt. Eipä ollut! Illalla Kalle ja Lauri kävivät urheasti kalastamassa vesisateessa, vaikka jäivätkin ilman saalista ja jotkut tytöistä kokeilivat melomista. Muu porukka väitteli discossa toisen leirikouluryhmän kanssa siitä, mitä musiikkia pitäisi soittaa.

 

Keskiviikkoaamuna koitti kauan odotettu hetki, paintballtaistelu, jossa suurimman tulittajan maineen sai Juho. Taistelun melskeen aikana neljä tyttöä oli kellarissa hiomassa korukiviä ja 5 tyttöä harjoitteli melomista, kiipeilyä ja pingistä. Puolen päivän aikaan etsittiin yksi metsään taistelun tuoksinassa hukkunut avain, siivottiin huoneet, tankattiin mahat ja suunnattiin kohti Kuopiota.

 

Kuopiossa vettä satoi ja voimat alkoivat jo osalla hiipua shoppaillessa. Mutta taisi sieltä jotain ostettavaakin löytyä. Matka Kyyjärvelle oli bussissa hiljainen, ilmeisesti poikien juoman Edin vaikutus alkoi vihdoin loppua.

 

Ikävintä leirikoulussa oppilaiden mielestä oli vesisade ja mukavinta paintball. Reissu meni mukavasti ja ryhmämme sai leirikoulun ohjaajilta kiitosta erityisen mallikkaasta käyttäytymisestään. Perillä Kyyjärvellä oltiin keskiviikkoiltana kahdeksan jälkeen.