Kyyjärven verkkolehti | toukokuu 2011
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn EnglishBlogit

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Kyyjärven seurakunnan nimikkolähetit vierailivat Kyyjärvellä

23.5.2011 Riitta Kytölä/Kyyjärven seurakunta

Omat nimikkolähettimme - Antti ja Liisa Saarenketo - vierailivat Kyyjärvellä kertomassa työstään Keniassa ja Sudanissa. Sunnuntai-iltana oltiin Kumpulan koululla Lähetysjuhlassa, maanantai-aamupäivä oltiin Nopolan koululla, iltapäivällä Kylätuvalla ja illalla kirkossa Siionin Kanteleen lauluseuroissa. Ja vielä jäi varmaan monta juttua kertomatta!

Erityisesti mieleen jäi mm. Liisan kertomus pienestä pojasta, joka oli kuollut orpokodissa. Vähän ennen kuolemaansa poika oli saanut lahjaksi Raamatun, josta oli ollut kovin iloinen ja jota oli ahkerasti lukenut. Kuullessaan pojan kuolemasta Liisa oli ollut lukemassa Luukkaan evankeliumista kohtaa, jossa sanotaan: "Missä on aarteesi, siellä on sydämesi". Liisalle oli tullut mieleen, että ehkä tuo poikakin, jolla ei ollut äitiä eikä isää, eikä omistanut mitään täällä maan päällä, oli lukenut Raamatustaan tuon kohdan ja iloinnut siitä, että hänellä oli kuitenkin se kaikkein tärkein -aarre taivaassa! 

Suurimmalla osalla kenialaisista ei tosiaankaan ole aarteita täällä maan päällä. Miehen päiväpalkka saattaa olla 1,50 euroa, lisäksi on myös paljon työttömyyttä. Silloin ymmärtää, että vaikka se pakollinen koulupuku maksaa vain noin 5 euroa, sekin voi olla monelle ylivoimainen este! Vaikeuksista ja puutteellisuuksista huolimatta kenialaiset ovat onnellisen ja tyytyväisen oloisia. Kirkot ovat täynnä ja kaikki kirkossa kävijät kättelevät toisiaan. Jumalan sanaa halutaan tosiaan kuulla!

Kuvan autoonkin liittyy puhutteleva tapaus. Liisa ja Antti olivat käymässä Sudanissa, Juban kaupungissa. Sieltä heidän piti lähteä vierailemaan eräässä "viidakkoseurakunnassa". Kuljettaja, jonka piti lähteä viemään heitä ja muita seurueeseen kuuluneita viidakkoon, tuli tuolla autolla paikalle ja sammutti sen. Kun hän yritti käynnistää sitä uudelleen, ei se lähtenyt millään käyntiin, vaikka kaikki temput tehtiin. Lopulta hankittiin toinen auto, jolla päästiin matkaan noin tuntia myöhemmin. Kun he lähestyivät määränpäätä, juoksi sieltä vastaan ihmisiä, jotka huitoivat käsillään heitä kääntymään takaisin. Sissiryhmä oli hyökännyt seurakunnan kokoontumiseen! Käännyttiin takaisin. Tultiin lähtöpaikalle ja kuljettaja koetti taas käynnistää ensimmäistä autoa, joka ei ollut suostunut lähtemään käyntiin. Nyt se hyrähti käyntiin ensimmäisellä yrityksellä! Kaikki on Jumalan käsissä, ei ollut vielä heidän aikansa lähteä!

Antti ja Liisa ovat olleet seurakuntamme nimikkolähettejä viime kesästä, kun Tuula Leppänen jäi eläkkeelle. Antti ja Liisa tuntuivat heti omilta - onhan Antti kotoisin Soinista! Soinista on muuten tullut monta muutakin lähetystyöntekijää...Liisa on kotoisin Turusta ja heidän kotinsa on Kankaanpäässä, mutta ovat asuneet pieniä taukoja lukuunottamatta noin 11 vuotta Keniassa. Syksyllä työkenttä muuttuu Etelä-Sudaniksi, joka itsenäistyy kesällä ja avautuu myös uudeksi työkentäksi. On hienoa, että saamme olla mukana alkavassa Sudanin työssä! Muistetaan Sudania ja Keniaa, Liisaa ja Anttia rukouksin! Sielläkin rukoillaan paljon meidän suomalaisten puolesta.