Kyyjärven verkkolehti | syyskuu 2008
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn EnglishBlogitVasen valikko

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Mansikkalassa tapahtuu

17.9.2008 6.lk Eve, Essi, Ville, Jussi ja Emppu/PK

Asuu tuolla jossain punainen kansa. Kansaa kutsutaan tintureiksi.

Tintureilla on suuri mansikkasato. Mansikoita on kaiken kokoisia. Tintureiden kylä on pieni, mutta kodikas. Tintureita kävelee siellä täällä punainen mansikan näköinen hattu päässään. Kerran vuodessa kesällä vietetään Mansikkalassa juhla. Tuolla tintureiden kylässä on juhla saapumaisillaan. Vuoden juhlassa kuuluu perinne, joka on mansikkasota. Sitä soditaan mansikkamaalla heittämällä vastustajia mansikoilla ja keneen osuu se putoaa sodasta.
 
Mansikka juhla on huomenna. Mansikka-Tinturi valmistautui sotaan. Hänellä on jo kori valmiina mansikoita. Hän päätti voittaa, koska palkintona olisi jätti mansikka. Hänen pahin vastustajansa olisi Mansikka-Hillo. Hän on voittanut kisan joka ikinen vuosi. Mutta tänä vuonna Mansikka-Tinturi päätti voittaa keinolla millä hyvänsä. Sotaan olisi tulemassa viisikymmentä tinturia, joista pahimmat vastustajat olisivat Mansikka-Kiisseli, Mansikka-Marja, Mansikka-Mehu, Mansikki ja Mansikka-Jäätelö.
 
Mansikka-Tinturi heräsi aamulla ja lähti tarkastamaan onko mansikat vielä tallella. Kaikilla muillakin on mansikoita vaikka kuinka paljon. Mansikka-Tinturi huomasi, että hänen mansikkansa olivat kadonneet. Hän mietti mitä hän nyt tekisi, kun hänellä ei ole mansikoita. Hän lähti heti keräämään mansikoita ja huomasi mansikkamaalla monsterin, joka söi mansikoita. Hän juoksi heti kylään kertomaan monsterista. Kaikki lähtivät pommittamaan monsteria, koska Mansikka-Tinturi käski heitä tulemaan. Kaikki muut tulivat paitsi Mansikka-Hillo. Hän oli varastanut Mansikka-Tinturin mansikat. Nyt hän käytti tilaisuutta hyväkseen ja meni varastamaan toisilta mansikota.
 
Monsteri meinasi karata, mutta he tekivät ansan ja monsteri laukesi siihen. Monsteri kuitenkin pääsi karkuun ja lähti juoksemaan tintureiden suurimmalle mansikkasadolle, missä oli mansikkasodan palkinto jättimansikka. Siellä oli myös Mansikka-Hillo varastamassa mansikkasatoa. Silloin monsteri huomasi Mansikka-Hillon. Monsteri juoksi häntä kohti ja sieppasi hänet. Mansikka-Hillo yritti rimpuilla monsterin otteesta, mutta turhaan. Monsteri vain kiristi otettaan. Muut tinturit tulivat monsterin luokse. Monsteri sanoi möreällä äänellä: ``Antakaa mansikoita tai muuten ette saa pikku ystäväänne!´´ ``Voisimme antaa mansikoita, mutta kaikki mansikat ovat kadonneet, ´´sanoi Mansikka-Mehu. Kaikki olivat hetken hiljaa, kunnes Mansikka-Hillo myönsi nolona ``Vein kaikki mansikkanne, koska halusin voittaa mansikkasodan.´´ ``Mutta missä ne ovat?´´ Mansikka-Mehu kysyi. ``Ne ovat…. minun talossani,´´ Mansikka-Hillo sanoi. Monsteri ja Mansikka-Hillo lähtivät Mansikka-Hillon talon luokse. Mansikka-Hillo kertoi ja näytti missä mansikat ovat. Monsteri otti mansikat ja lähti omiin oloihinsa.
 
Mansikkasotaa ei pidettykään tänä vuonna, koska monsteri vei kaikki mansikat, mutta ensi vuonna Mansikka-Tinturi päätti voittaa. Kaikki olivat pettyneitä ja alkoivat odottaa seuraavaa mansikkasotaa, mutta silloin Mansikka-Hillo ei saisi osallistua mansikoiden varastamisen takia.