Kyyjärven verkkolehti | helmikuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn EnglishBlogit

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Kyyjärvi keskittää tytäryhtiöiden johdon kunnanjohtajalle

3.2.2009 Matti Muukkonen

Tarkastuslautakunnan vaali joudutaan uusimaan.

Kyyjärven kunnanhallitus on keskittänyt kuntakonserniin kuuluvien tytäryhtiöiden toimitusjohtajuudet uuden kunnanjohtajan Matti Muukkosen työtehtäviin. Viimeiset vuodet tytäryhtiöitä (Kyyjärven Kehitys oy, Kiinteistö Oy Kyyjärven liikekeskus, Kyyjärven Paletti oy ja Kyyjärven Vuokra-asunnot oy) on hoidettu osittain osastopäällikkövetoisesti, osittain kunnallisten luottamushenkilöiden toimesta.

Maanantaina tehty päätös on jatkoa kunnanvaltuuston ja -hallituksen aiemmille linjauksille, joita on tehty päätettäessä hallintojohtosäännöstä, konserniohjeesta sekä kunnanjohtajan valinnassa. Keskittämisen myötä on haluttu vahvemmin korostaa kunnanhallituksen poliittista ohjausta sekä kunnanjohtajan alaisen operatiivisen hallinnon autonomisuutta.

Kunnanhallituksen päätös syntyi ilman äänestystä. Puhetta kunnanhallituksen puheenjohtaja Jouko Huumarkankaan ja kunnanjohtaja Matti Muukkosen ollessa esteellisiä johtanut varapuheenjohtaja Kauno Viiru kirjautti kuitenkin asiassa eriävän mielipiteen.

Samassa yhteydessä kunnanhallitus ohjeisti myös jo aiemmin valittuja yhtiökokousedustajia valitsemaan kunnan edustajat:

Vuokra-asunnot oy: varsinaiset jäsenet: Jouni Saukko, Johanna Humalajoki ja Pirkko Kotanen, varajäsent: Ossi Tamminen, Jaana Honkanen ja Lauri Lahtinen.

Paletti: Hannu Kainu ja Jaana Honkanen.

Liikekeskus: Jari Lautanen ja Tuula Härkönen.

Kyyjärven kehitys: Jouko Huumarkangas, Lauri Lahtinen, Jaana Honkanen, Ossi Tamminen ja Pirkko Kotanen.

Kunnanhallitus teki myös muita päätöksiä. Sivistyslautakuntaan se valitsi edustajakseen Jaana Honkasen, yhteistyötoimikuntaan Jouni Saukon, jonka lisäksi se nimesi joukon yhtiökokous/vuosikokous edustajia yhteisöihin, joihin kunnalla on oikeus lähettää edustajansa.

Kunnanvaltuuston 1/2009 päätösten osalta kunnanhallitus totesi kunnanhallituksen valinnasta aiheutuneen sen, että sekä uusi että vanha tarkastuslautakunta eivät täytä kuntalain 71 §:n vaatimuksia. Niinpä uuden tarkastuslautakunnan vaali on uusittava, jonka lisäksi vanhaa tarkastuslautakuntaa on täydennettävä kelpoisilla jäsenillä. Kunnanhallitus edelleen merkitsi tiedoksi hallituksen jäsen Pirkko Kotasen eronneen pääluottamusmiehen tehtävistä valintapäivästä lähtien, jolloin hän täyttää kuntalain 35 §:n kelpoisuusvaatimuksen.

Lisätietoja: Matti Muukkonen, matti.muukkonen@kyyjarvi.fi, 050-3522394