Kyyjärven verkkolehti | elokuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn EnglishBlogit

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Kyyjärvi jatkaa työllisyystilaston kärjessä

25.8.2009 Matti Muukkonen

Tiputuskuukauden jälkeen, käänne parempaan on jälleen nähtävissä

Kyyjärven kunta jatkaa myös heinäkuun lopussa maakunnan työllisyystilaston kärjessä. Kunnassa työttömyys on nyt 10,6 %:a, jossa on selvä heikennys kesäkuun lopun huippulukuihin. Kehitys on sen suuntainen, mitä kunnanjohtaja Matti Muukkonen ennusti jo pari viikkoa sitten tapahtuvan. Hänen mukaansa käänne jälleen parempaan on tulossa lähiaikoina, sillä kunnan elinkeinoelämän talvityöllisyyden ennustetaan olevan parempi kuin koskaan. ”Kysymys ei ole oikeastaan ennusteesta, vaan jo nyt tehdyt tilaukset indikoivat näin tapahtuvan”, Muukkonen kertoo.

Heinäkuun lopun työllisyystilastoissa, työllisyyden heikentymisestä huolimatta on myös ilahduttavia asioita. Ensinnäkin työttömien nuorten määrä on laskenut neljänneksellä. Myös pitkäaikaistyöttömien määrä on edelleen laskussa. Näiden kahden ryhmän ja vajaakuntoisten (osatyökykyisten) työllisyyteen kunnassa pyritään vaikuttamaan vuoden vaihteessa perustettavalla työpajalla. Lisäksi kunta tulee lanseeraamaan valtakunnallisen nuorisotyöttömyyden laskuun tähtäävän haastekampanjan, jolla uskotaan olevan positiivinen vaikutus myös kyyjärveläisten nuorten työllistymiseen.

”Suuri huolemme kuitenkin on yli 50-vuotiaiden työttömien määrä. Tällaisia henkilöitä on yli kolmannes koko työvoimareservistämme. Toisaalta puolet heistä on juuri ollut työ- ja elinkeinotoimiston järjestämillä kursseilla, joten nyt heidän pitäisi varmastikin työllistyä suorastaan helposti”, Muukkonen toteaa. Työttömyyden sukupuolittuminen on saatu myös kunnassa kuriin, sillä merkittävää eroa ei mies- ja naistyöttömyyden osalta ole. ”Toisaalta tähän on juuri panostettu ja miestyöpaikkoja on alkukesän aikana luotu kymmenkunta”, Muukkonen kertoo.

Lisätietoja: Matti Muukkonen, matti.muukkonen@kyyjarvi.fi, 050-3522394.