Kyyjärven verkkolehti | marraskuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn EnglishBlogit

EL:n marraskuun tapaaminen

Ke 11.11.2009 klo 10 syyskokous Kivirannassa.


Turvallinen elämä

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Turvallinen elämä

23.10.2009 Tuula Härkönen / EL

Poliisit vierailivat Kivirannan tilaisuudessa ke 21.10.

Asiantuntijavierailijat herättivät innokkaan keskustelun ikäihmisten virkistyspäivänä:

- Iäkäs autoilija voi olla hyvä kuski, kun muistaa perusasiat, mm. t-u-r-v-a-l-l-s-u-u-s-v-ä-l-i. Kun vuosia alkaa olla jo reippaasti, kannattaa tarkistaa, hallitseeko sittenkään kaikkea: aistit, reaktionopeus hidastuu. - Maaseudulla etäisyydet ovat pitkät ja auto on tarpeellinen liikkumisväline. On kuitenkin hyvä rajata autoilu asioimisliikkumiseen ja päiväsaikaan tuttuja reittejä. Taksilla ja linja-autolla tai kimppakyydillä (nuorin kuskina) ajetaan hupia!

- Meillä on perusoikeutena kotirauha: ovea ei tarvitse avata vieraille. Kaikenlaisia kaupustelijoita ja koputtelijoita riittää. Jos joku vieras väittää olevansa hädässä, silloin soitetaan hätänumeroon 112! Kieltäytyminen ei ole epäystävällisyyttä vaan meidän oikeutemme ja turvamme. Vaikka kuinka olemmekin luottavaisia, ovet kannattaa pitää lukittuina. Maailma on sen verran muuttunut, ettei luuta oven edessä anna oikeaa viestiä.

- Kännykkä on turva. Sillä saa avun ja myös auttaja pystyy paikantamaan eksyjän, esim. marjastajan. Tututkin maisemat saattavat erehdyttää: metsät on ojitettu ja hakattu ja kasvaneet ihan erilaiseksi kuin silloin ennen.