Kyyjärven verkkolehti | joulukuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn EnglishBlogitVasen valikko

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

 

Terttu Pitkäsen runokirja on julkaistu

16.12.2009 Irma Mäkelä/Mediamyllärit

Annikki Kujala lahjoitti sisarensa Terttu Pitkäsen runokirjan Nopola Newsille.

Runokirjan Syksy, jota ei tullut julkistamistilaisuus oli Hartolassa. Annikki Kujala oli kirjan julkistamistilaisuudessa, jossa oli 70 ihmistä ja kirjan vastaanotto oli erittäin lämmin. Annikki kokosi Tertun runot kirjaksi.

LUKIJALLE
Sisareni Terttu Pitkänen (o.s. Hukkanen) syntyi suuren sisarusparven esikoiseksi v. 1929 Pyhännän kunnan Perukalla, syrjäisessä, yksinäisessä Korpitalossa. Hänen monipuolinen lahjakkuutensa tunnettiin jo lapsuudessa. Mahdollisuutta opintojen jatkamiseen ei niissä oloissa ollut, varsinkin kun äitimme kuoli, isän ollessa sodassa. Kotitalon töistä ja pienemmistä sisaruksista piti ottaa vastuuta, ja jo nuorena tyttönä piti lähteä vieraille paikkakunnille elantoa hankkimaan.

Tertusta tuli 9-lapsisen perheen äiti, joka työssä käymisen lisäksi jaksoi harrastaa esim. laulua kuorossa, maalausta ja harrastajateatteria...sekä kirjoittamista. Monet hänen runoistaan on julkaistu, sävellettyinäkin.

Tertun runoista välittyy vahvana rakkaus luontoon ja syvä inhimillisyys, elämän kunnioittaminen ja myötätunto. Kirjan viimeiset runot hän kirjoitti juuri ennen kuolemaansa, lähtönsä jo tietäen vuonna 1991.

Allekirjoittaneella on ollut ilo ja kunnia saattaa osa Tertun kirjallisesta jäämistöstä painokuntoon. Siitä kiitos Tertun tyttärille.

Kiitos, Terttu, että olit meidän elämässämme.

Sydäntä sykähdyttäviä lukuhetkiä toivottaen
Kyyjärvellä, tammikuussa 2009
Annikki Kujala

Viime vuoden joulukuun numerossa oli juttua Terttu Pitkäsestä. Jutun voi lukea myös tästä.