Kyyjärven verkkolehti | joulukuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn EnglishBlogit

Hiilinielu ei saa muuttua päästölähteeksi poliittisella päätöksellä

Lähtökohtana ilmastonmuutoksen hillinnässä on oltava päästöjen aito vähentäminen. Tehokas tapa lisätä metsien hiilinielua - poliittisista päätöksistä riippumatta - on metsien hyvä hoito, muistutti MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila puheessaan Metsänomistajien Liitto Pohjois-Suomen syyskokouksessa Kemissä 18.12.


Varojen arvostaminen perintö- ja lahjaverotuksessaHyvää joulua ja turvallista matkaaPystykauppajärjestelmä jyrkentää hintojen vaihtelua puumarkkinoillaMTK tuomitsee metsäyhtiöiden puukauppakartellinEhta lähti " toisenlaiseen tuotantoon"Eläinlääkintähuolto

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Kyyjärven kunnanjohtaja esittää erityistä jalostusprojektia maatalouden elvyttämiseksi

30.12.2009 Matti Muukkonen

Kunnanjohtajan mukaan maatalouden tuntipalkkoja on saatava ylöspäin markkinatalouden ehdoilla

Kyyjärven kunnanjohtaja Matti Muukkosen mukaan julkisen vallan pitäisi alkaa huolestua maataloustuottajien ansioiden kehityksestä tänä vuonna. Uusimpien tietojen mukaan maatiloilla tuntipalkat ovat enää 2,60 euron tasoa, joka alkaa Muukkosen mukaan olla jo lähes nälkäpalkan luokkaa. Hänen mukaansa kunnissa tulisikin nyt uuden ELY-keskuksen tuella käynnistää maataloustuotteiden jalostamiseen pyrkiviä projekteja.

”Itse pidän tärkeänä, että tässä vaiheessa maataloutta kehitettäisiin yhä enemmän jalostusammatiksi. Oletettavaa on, että WTO jossain vaiheessa lakkauttaa kaikki tuki- ja tullijärjestelmät, niin kuin muutama vuosi sitten jo toisen linnakkeen eli tekstiiliteollisuuden osalta jo tehtiin. Mikäli ylipäätänsä haluamme, että joku saa tulevaisuudessa elantonsa maasta, on jalostusastetta pakko nostaa”, Muukkonen visioi. Hänen mukaansa Kyyjärven kunta on heti valmis kokeilualueeksi, mikäli vain jalostusasteen nostohanke saadaan käyntiin.

Muukkonen lupaakin, että kunnan työ- ja elinkeinotiimissä käynnistetään heti tammikuussa maatalouden jalostusasteen nostamiseen tähtäävän projektin suunnittelu. ”Markkinatalouden ehdoilla tässä on edettävä eli tarjottava jotain sellaista mitä muilla ei ole tarjolla ja mille on kysyntää”, työ- ja elinkeinotiimiä johtava Muukkonen kertoo. Hänen mukaansa kunnassa aiotaan nyt laittaa stoppi maaseudun yleiselle kurjistumiskehitykselle. ”Tulemme lähiaikoina tuottamaan myös uusia malleja, joilla maatalouden harjoittajat voisivat hankkia lisätienestiä”, Muukkonen kertoo.

Lisätietoja: Matti Muukkonen, matti.muukkonen@kyyjarvi.fi, 050-3522394.