Kyyjärven verkkolehti | joulukuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn EnglishBlogit

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Nopolan koulun juhlalounas

7.12.2009 Pirkko Kotanen/ perusopetus

Perinteiseksi käynyt itsenäisyyspäivän alla olevaa juhlalounasta vietettiin Nopolan koululla perjantaina 4.12.2009.

Juhlaan oli kutsuttu sotaveteraanit ja-invalidit puolisoineen sekä sotaveteraanien ja -invalidien  lesket.
Tämän vuotiseen juhlalounaaseen osallistui vajaat 20 vierasta.

Aamulla vieraat jakaantuivat luokkiin kertomaan oppilaille omasta nuoruudestaan ja mm. koulun käynnistä. Oppilaat olivat laatineet valmiita kysymyksiä esitettäväksi.

Kovasti oppilaita kiinnosti kuinka ennen on kouluun kuljettu, kun ei ollut koulukuljetuksia ja matkat kuitenkin olivat pitkiä. Siihen aikaan yleisin kulkuneuvo kouluun oli omat jalat ja talvisin sukset.

Myös kouluruokailu herätti kysymyksiä. Millaista ruokaa oli tarjolla ja oliko sitä pakko syödä? Enneaikaanhan ei koulussa ollut tarjolla lämmintä ruokaa eikä välipalaa. Koulua käytiin omien eväiden turvin. Kenellä oli muutama pala leipää, kenellä jopa maitopullo mukana.

Nuoruuden leikit kiinnostivat oppilaita ja mitä tehtiin kun ei ollut tietokoneita ja muita pelikonsoleita tarjolla? Osa ajastahan meni kotiaskareiden tekemiseen, mutta leikkiäkin kerittiin. Pihalla oltiin paljon ja leikittiin erilaisia leikkejä suurella porukalla, pelattiin palloa ja talvisin hiihdettiin, luisteltiin ja laskettiin mäkeä.

Lopuksi vieraat muistuttivat lapsia siitä, että tulee kunnioittaa vanhempiaan ja muita aikuisia ihmisiä sekä olla kaveri kaikille. Leikkiä paljon ja nautti siitä vapaudesta mikä nyt on tarjolla.