Kyyjärven verkkolehti | huhtikuu 2010
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn EnglishBlogitVasen valikkoKuulumiset

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Lavastus ja puvustus etenee, kiitos "sponsoreille"!!!

14.4.2010 Reija Leppänen

Yläkoulun oppilaiden näytelmä "Kuka pelkää noitia?" saa ensi-iltansa to 29.4 Rientolassa. Kiitos lahjoituksista Betsetille ja Kylätuvan naisille! Ilman apuanne olisimme olleet pulassa lavasteiden ja puvustuksen kanssa.

Idea näytelmän tekemisestä syntyi opettajien koulutusmatkalla ja aloitimme käsikirjoituksen kirjoittamisen yläkoulun äidinkielen opettajan Annikan kanssa linja-autossa paluumatkalla Helsingistä. Näytelmä pohjautuu Roald Dahlin kirjaan "Kuka pelkää noitia?", mutta käsikirjoitus poikkeaa jonkin verran kirjasta. Näytelmän tekeminen kuuluu yläkoulun äidinkielen opetussuunnitelmaan ja tänä vuonna ajattelimme toteuttaa isomman näytelmäprojektin kevätjuhlan sijasta jo aikaisemmin huhtikuussa.

Yläkoulun oppilaat lähtivät innolla projektiin mukaan ja näytelmäharjoitukset aloitettiin heti talviloman jälkeen. Näyttelemisen lisäksi oppilaat (yläkoulun ja alakoulun) ovat uurastaneet lavasteiden tekemisessä Kalliojärven Hannun johdolla valmistaen mm. röhkiäisen munia ja ravunrouskuttajan jalkaa. Lavasteisiin on saatu Betsetiltä lahjoituksena maaleja ja muita materiaaleja ja niitä on maalailtu talkootyönä koulun traktoritallissa.

5.luokka on nauhoittanut musiikin näytelmään. Mediamyllärit ja Huumarkankaan Veikko ovat luvanneet hoitaa äänentoiston ja valaistuksen näytelmään. Puvustusapuna ovat Tiina Liuhanen ja Satu Kainu.

Puvustukseen iso apu on ollut Kylätuvan naisten rahalahjoituksesta, jolla on hankittu mm. kynsiä, roolivaatteita, peruukkeja ja "kaljuja". Näytelmästä tulee vielä erillinen mainos, myös tänne NopolaNewsiin. Merkitkää kuitenkin jo kalenteriinne torstai 29.4. näytelmäelämystä varten.