Kyyjärven verkkolehti | lokakuu 2010
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn EnglishBlogit

ENSIHARVENNUSTEN ENERGIATUKI EI SEKOITA PUUMARKKINOITA

Metsäteollisuus ry:n on esittänyt vahvaa kritiikkiä maa- ja metsätalousministeriön lakiesityksestä pienpuun energiatueksi ja väittää, että se vääristää ja sekoittaa puumarkkinat. Energiatuen kielteisiä vaikutuksia puumarkkinoille on rajusti liioiteltu.Eläinlääkintähuolto Sunnuntaina on sadonkorjuunjuhlaJättipunajuuri

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Halutaanko vihreää kasvua maalta? -MTK:n joukkokokous Helsingissä 25.10.

25.10.2010 MTK (JK)

Haluavatko Suomen päätöksentekijät luoda hyvinvointia koko maalle, koko maan mahdollisuudet hyödyntäen? Sitä kysyi Helsingissä tuhatkunta viljelijää, metsänomistajaa ja maaseutuyrittäjää maan joka kolkalta.

MTK:n joukkokokouksen teema oli vihreä kasvu: maaseudun luonnonvarojen ja toimeliaisuuden hyödyntäminen niin, että siitä hyötyvät maaseutu ja koko Suomi. Esillä olivat niin maataloustuotannon kannattavuus kuin metsänomistajan asema yrittäjänä ja puukaupassa.

Paikalla olivat suurimpien puolueiden puheenjohtajat: keskustasta pääministeri Mari Kiviniemi, kokoomuksesta valtiovarainministeri Jyrki Katainen ja SDP:stä Jutta Urpilainen. Hallituspuolueita edustivat myös vihreiden puheenjohtaja, työministeri Anni Sinnemäki, RKP:n varapuheenjohtaja Christel Raunio ja maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttila. He
kuulivat maaseudun ääntä ja kertoivat puolueensa vastauksia maaseudulle.

Tilaisuuden päätteeksi tuottajaväki jakoi kaupunkilaisille takkapuita.

MTK vaatii päättäjiltä toimia

Maatalouden ammattimainen harjoittaminen käy yhä ahtaammaksi, yritystoiminnan edellytykset heikkenevät koko ajan, MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila sanoi.

Maataloustulo on alentunut dramaattisesti koko EU-jäsenyyden ajan. Yksityismetsätalous uhkaa muuttua liiketoiminnasta harrasteluksi, kun taloudellinen pohja romahtaa.

Marttila pitää pöyristyttävänä, että maaseudulle suunnitellaan samaan aikaan uusia veroja: "Kiinteistöveron ulottaminen maa- ja metsätalousmaahan, metsätilamaksu ja pääomaveron nosto ovat asioita, joita emme hyväksy."

Hän huomauttaa, että pääomavero ei ole vain rikkaiden vero, vaan pienituloisten maaseudun yrittäjien ensisijainen verotusmuoto.

MTK:n metsävaltuuskunnan puheenjohtaja Mikko Tiirola pitää kiinteistöveroa vakavana uhkana metsätalouden kehitykselle.

MTK:n valtuuskunnan puheenjohtaja Aarno Puttonen toivoo, että puolueet ottavat Vihreää kasvua maalta -ohjelman vakavasti.