Kyyjärven verkkolehti | joulukuu 2010
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn EnglishBlogitVasen valikko

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Onnistunut ratsastusreissu Vetelissä

14.12 ML/ 4H

Edes kirpsakka pakkanen ei saanut pienten ratsastajien intoa laantumaan.

Elohopea oli rutkasti miinuksen puolella kun heppakerholaiset nousivat pikkubussiin sunnuntaiaamupäivänä ja ottivat suunnan kohti Veteliä ja Takalan tallia. Mukaan oli pakattu lämpimät vaatteet, paljon evästä ja omat kypärät. Matkan varrelta noukittiin kyytiin vähän isompia tyttöjä, jotka auttoivat taluttamisessa sekä hevostenhoidossa ja pääsivät itsekin hiomaan ratsastustyyliään.

   Tallilla heppakerholaisia odotti tallin työntekijä, joka jakoi kullekin hevoselle oman taluttajan ja taluttajalle  heppakerholaisen. Sitten olikin jo aika ryhtyä hoitopuuhiin, isot edellä, pienet perässä. Kerholaiset saivat käytännön kokemusta siitä, mitä heppakerhossa oli jo aikaisemmin opeteltu, kuten harjaamista, kavion puhdistusta sekä suitsien ja satulan laittamista. Tohinaa riitti, mutta kaikki pysyivät rauhallisena ja tiesivät tallin säännöt: ei saa juosta eikä pitää meteliä, sillä hevoset ja ponit voivat säikkyä.

   Pienet ratsastajat taluttajineen pääsivät myös tositoimiin, kun päästiin maneesiin, jossa opeteltiin ponin liikkeelle saamista ja pysäyttämistä. Joukossa oli sekä täysin kokemattomia että kokeneempia ratsastajia, joista rohkeimmat koittivat ravia taluttajan turvallisesti vierellä juostessa. Ratsastustunnin päätteeksi kerholaiset saivat jumpata hetken ponin päällä heilutellen käsiä ja testaillen tasapainoaan.

   Kun tuli taluttajien vuoro ratsastaa, pienemmät hoitivat poneja vielä hetken ja siirtyivät sisätiloihin lämmittelemään ja syömään eväitä. Mukava päivä taittui nopeasti ja tulikin aika lähteä kotiin. Kotimatkalla  pienten (ja vähän isompienkin) ratsastajien silmät lupsahtelivat, mutta huulilla oli leveä hymy- onnistunut reissu !