Kyyjärven verkkolehti | joulukuu 2011
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn EnglishBlogit

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Rippikoulu alkoi

12.12.2011 Olavi Vallivaara

Vuoden 2012 rippikoulu aloitettiin Kyyjärven kirkossa 3.adventtisunnuntai 11.12.2011. Jumalanpalveluksessa lauloi Elina Honkola ja tekstinlukijoina olivat: Hanna Noponen ja Ulriika Vallivaara. Jp:n jälkeen juotiin kahvit ja syötiin yläkoululaisten valmistamia joulutorttuja.

Vuoden 2012 rippikouluryhmä on kooltaan Kyyjärven seurakunnan historian pienin ryhmä, yhteensä 12 rippikoululaista. Rippikoulu kestää yhteensä 80 tuntia. Aloitusjakso on seurakuntaan tutumista. Varsinainen opetusjakso on kesäkuussa 6.6.-17.6.2012. Opetusjakso pidetään Kyyjärvellä. Kolmea lukuunottamatta muut halusivat rippikoulun pidettäväksi Kyyjärvellä. Kaksikymmentä edellistä rippikoulua on pidetty Lapissa ja Koilismaalla. Rippikoulun konfirmaatio eli päätösjuhla on sunnuntaina 17.6.2011 klo 10 Kyyjärven kirkossa. Kirkkoherra selvitti tiedotustilaisuudessa, että rippikoulu on kirkon kasteopetuskoulu. Jeesus käski kastaa kaikki kansat hänen opetuslapsikseen Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen  ja opettaa heitä pitämään kaikki, mitä hän on käskenyt pitää. "Rippikoulu" tulee kahdesta sanasta rippi ja koulu. Uskonpuhdistuksesta alkaen on kirkko opettanut ensi kerran ripille ja Herran pyhälle ehtoolliselle tulijoita. Rippi on omantunnon asioita varten annettu armoetu. Kristitty saa tunnustaa nimelliset synnit ja vastaanottaa rippi-isältä synninpäästön niinkuin itse Jumalalta. Hän saa olla varma, että tällä päästöllä synnit ovat Kristuksen tähden anteeksi myös taivaassa. Rippikoulussa opetellaan yhdessä Kristinopin keskeisiä asioita. Konfirmaatiolla nuoret tunnustautuvat siihen uskoon kolmiyhteiseen Jumalaan, johon heidät on kastettu.

Seuraava kokoontuminen kirkossa on jouluaamuna 25.12.2011 klo 8, valtakunnallinen rippikoulupyhä on sun.29.1.2012, 18.3. on rippikoulutyön myyjäiset ja kahvit, pääsiäisaamun jumalanpalvelus 8.4.klo 8 ja toukokuussa 20.5.klo 10 Kaatuneitten muistopäivä. Lisäksi rippikoululaiset ovat mukana kinkereillä, kynttilähartaudessa 17.3., yhteisvastuutempauksessa 12.4. ja osallistuvat kirkolliseen toimitukseen. Kesän opetusjakso alkaa "Kustaanpäivänä" 6.6.2012 klo 9 Kirkon seurakuntasalissa. Pyydämme Taivaan Isän siunausta rippikoulullemme.