Kyyjärven verkkolehti | helmikuu 2012
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn EnglishBlogit

NettiTV: Lentopalloa

Huippulentopalloa luvassa. Sunnuntaina 12.2.2012 klo 18.00 Kyky-Betsetin vieraakasi saapuu Joensuun Riento.


NettiTV:n suosio kasvaa - yli 100.000 latausta 3 kk:ssa

Yhteistyökumppanit

NettiTV:n suosio kasvaa - yli 100.000 latausta 3 kk:ssa

27.1.2012 Kyyjärven mediamyllärit ry & Kyyjärven kunta / Aaro Toppinen

Yhteistyö Suomen jääkiekkoliiton kanssa kantaa hedelmää.

Suomen jääkiekkoliiton järjestämien jääkiekkoturnausten lähetykset käynnistettiin Kannonkosken Piispalasta lähes päivälleen kolme kuukautta sitten 28.10.2011. Kahdella mammakiekkoturnauksella aloitettiin ja poikien valtakunnallisella C2-sarjalla jatketaan helmikuun puoleen väliin. Maaliskuusta vapuun 2012 saakka joukkueet ja ikäluokat vaihtuvat tiuhaan tahtiin, sillä tuolloin vuoron saavat VIP Warrior -turnauksiin osallistuvat joukkueet ympäri Suomea.

Nopola Newsin kävijäseuranta kertoo mielenkiintoisia asioita. Nettisivujen maksimaaliseen hyödyntämiseen päästään ainoastaan kunnollisella kävijäseurannalla, tilastojen analysoinnilla sekä niiden perusteella tehdyillä toimenpiteillä. Sivustosta ei ole kovin suurta hyötyä mikäli kävijäseurantaa ei tehdä eikä tuloksiin reagoida muun palautteen lisäksi. Nopola Newsissä käytetään julkaisujärjestelmän oman seurannan lisäksi erittäin tarkkaa Fonectan palvelua. Tuloksia tutkitaan - jos ei nyt ihan päivittäin - niin ainakin viikkoraporttien perusteella.

Kävijäseuranta osoittaa, että kolmen kuukauden aikana 28.10.2011 - 27.1.2012 nettiTV-sivuja (kanavat 1 ja 2) ladattiin yhteensä 100.134 kertaa. Jääkiekon lisäksi kanavilta näkyi tietenkin myös muutakin eli lentopalloa, ainakin pari valtuuston kokousta sekä Nopolan koulun joulujuhla. Suorien lähetysten lisäksi myös lähetysten tallenteet näyttävät kiinnostavan, sillä tilapäinen videoarkisto on kovassa käytössä. 

Vaikka joulun aika on yleensä rauhallinen, niin kolmen kuukauden aikana Nopola Newsin sivuille tehtiin palaavat kävijät mukaanlukien kaikkiaan 185.058 vierailua, joista uusia kävijöitä oli 41.659. Niin tai voiko oikeastaan puhua kävijöistä vai pitäisikö puhua paremminkin olijoista, sillä keskimääräinen vierailuaika näytti olleen huikeat 454s. NettiTV:n lisäksi myös muu sisältö näyttää käyvän "kaupaksi", sillä kaikkiaan sivulatauksia kertyi yhteensä 708.472 kpl.

Uusien kävijöiden määrän uskotaan kasvavan entisestään kevään aikana, sillä VIP Warrior-turnauksissa joukueet vaihtuvat joka kerta. Lähetysten kiinnostavuuden kannalta sama vaikutus on tietenkin nykyään myös miesten lentopallon 1-sarjassa, jossa ensimmäinen kierros pelattiin jouluun mennessä ja jatkosarjat osittain uusin joukkuein kevään aikana. Kyky-Betset selvisi ylempään jatkosarjaan ja toivottavasti raivaa tiensä myös Lentopallon Mestaruusliigan karsintoihin saakka.

Saldoja voidaan pitää merkittävinä, sillä puskaradion lisäksi muut markkinointitoimet ovat olleet varsin minimaalisia. Pieni uutinen ja suora linkki Suomen jääkiekkoliiton etusivulla osoitteessa www.finhockey.fi tuo erittäin runsaasti kävijöitä eikä Facebookinkaan merkitystä voida nykyään vähätellä. Kävijöitä tulee myös joukkueiden kotisivuilta, mikäli ylläpitäjä on ajantasalla sivustonsa päivittäjänä. Esimerkiksi lentopallossa Kyky-Betset hoitaa linkitykset esimerkillisesti.

Suurista kävijämääristä hyötyvät parhaiten suoraan ne yritykset, jotka ovat mukana lähetyksissä mainostajina, mutta vaikutusta on varmasti myös niille, joiden tiedot löytyvät Yritykset ja palvelut -hakemistosta tai muista yhteyksistä. Niinpä myös aivan tavallisiin juttuihin ja sisällöntuotantoon kannattaa panostaa, sillä kiinnnostavilla jutuilla lukijoita saadaan "houkuteltua" palveluiden käyttäjiksi ja - kuka tietää - vaikkapa muuttajiksi alueelle. Tämä onkin juuri yksi Nopola Newsin tärkeimmistä tarkoituksista, mutta sen ajatusmallin ajamisessa riittää työsarkaa.

Kannustavaa ja etenkin ihmettelevää palautetta siitä, miten tämä kaikki on mahdollista, on kertynyt runsaasti. Palautteesta ylipäätään sen verran, että mikäli sitä ei kovin paljon kerry voi olla erittäin tyytyväinen, sillä silloin homma toimii. Mikäli joku menee pieleen, vaikkapa valtakunnallisen sähkökatkon takia, palautetta tulee runsaastikin. Kehitysehdotuksia tulee ajoittain ja ehkä eniten kritiikkiä on saanut väliaikaisen Videoarkiston käyttöliittymä. Siihen ei ole panostettu, sillä Nopola News uudistuu kevään mittaan kokonaan, jolloin myös kunnollinen videoarkisto otetaan käyttöön.

Niin ja saldoista tietenkin puuttuvat tyystin pääkuvassakin näkyvän iptv:n eli LaajakaistaTV:n katsojaluvut 12 operaattorin verkosta. Näitä lukemia ei vielä tässä vaiheessa saada lainkaan mukaan.