Kyyjärven verkkolehti | elokuu 2012
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn EnglishBlogit

Esteri Turpeinen saateltiin Kyyjärven kirkkomaahan

Aino Esteri Turpeinen siunattiin Kyyjärven kappelissa perjantaina 17.8.2012. Hautauksen jälkeen muistotilaisuus oli Kyyjärven kirkossa.


Tauno Möksy siunattiin haudan lepoonKalevi Kantanen siunattiin haudan lepoonIrma Mäkelä saateltiin haudan lepoon

Katso lisäkuvat   

Esteri Turpeinen saateltiin Kyyjärven kirkkomaahan

17.8.2012 Olavi Vallivaara

Aino Esteri Turpeinen siunattiin Kyyjärven kappelissa perjantaina 17.8.2012. Hautauksen jälkeen muistotilaisuus oli Kyyjärven kirkossa.

Aino Esteri Turpeinen e.Halmesaari syntyi Vehkaperän Halmesaaressa 21.4.1926. Koti kuului hänen lapsuudessaan Soiniin, jossa hän kävi aikanaan rippikoulun. Avioliittoon hänet vihittiin saman kylän pojan Reino Turpeisen kanssa v.1946. Aluksi yhteinen koti oli Maasalanmäellä Reinon kototalossa, josta muutettiin tien toiselle puolelle vastavalmistuneeseen Vehkaperän koulun asuntoon. Avioliitosta syntyivät lapset: Marjatta ja Matti. Esteri valittiin kotikylän koulun keittäjä-vahtimestariksi, jossa työssä hän oli yli 20 vuotta koulun lopettamiseen saakka. Työn ohessa hän ompeli vaatteita omille lapsille niin myös naapureilleen. Reino puoliso toimi autohommissa. Hänellä oli kuorma-auto, pakettiauto ja tilataksi. Vehkaperän koulun loputtua Esteri ja Reino perheineen suunnittelivat koulun ostamista, mutta sunnitelmat muuttuivat. He hankkivat oman tontin Alajärveltä Marjatta tyttären kodin vierestä. Reino puoliso ei ehtinyt muttaa Alajärvelle, kun hän kuoli äkillisesti nuorella iällä 1970-luvun puolessavälin.

Esterin vävy rakensi uuden kodin Alajärvelle hankitulle tontille, johon hän Matin kanssa muutti syksyllä  1977. Hänet valittiin Alajärven ylä-asteen ja lukion keittäjä-vahtimestariksi, jossa toimessa hän oli eläkeikään saakka. Hän oli ahkera ja tunnollinen työntekijä ja  eläkkeelle jääminen oli aikanaan työhön tottuneelle ahkeralle ihmiselle outo tilanne. Vanhuuden päiviä Esteri vietti Alajärven kodissaan ja sai olla pirteä 85-vuotiaaksi saakka. Hän harrasti käsitöitä ja osallistui vanhusten päivätoimintaan, luki Raamattua ja piti tärkeänä iltarukouksen opettamisen lapsille, lastenlapsille ja läheisilleen. Sitten tuli sairauden aika: välillä sairaalassa ja kotona. Viimeiset puoli vuotta hän oli Alajärven sairaalassa, jossa hän nukkui pois 6.8.2012.

Esteri Turpeista jäivät kaipaamaan lapset, lastenlapset ja lastenlastenlapset, sisarukset ja muut läheiset.

Siunauksen Kyyjärven kappelissa toimitti khra Olavi Vallivaara, kanttorina oli Minna Erkkilä ja suntiona Alpo Noponen. Pentti Pekkarinen lauloi: "Mun kanteleeni kauniimmin." Muistotilaisuudessa puhuivat kirkkoherra ja Ritva Turpeinen Alajärveltä, kanttorin säestyksellä laulettiin yhdessä virsiä. Adressit lukivat Esterin lastenlapset.