Kyyjärven verkkolehti | tammikuu 2006
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn EnglishBlogit

Tapahtui 50 vuotta sitten

Vuoden 1955 TAPAUS Kyyjärvellä, tarkalleen 4.9., oli sankaripatsaan paljastusjuhla.Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

 

"Mitä tammikuussa sataa, sen laariin sataa"

Tuula Eerola

Tammikuun säätä on vanhastaan jännityksellä odotettu, sillä siitä katsotaan kesän sää.

Ensimmäisestä suojasta lasketaan olevan yhdeksän viikkoa sulaan veteen tai kevättulvaan. Tammikuun suoja, jopa vesisade on toivottu asia. "Jos tammikuussa vettä sataa, saa kylvää vaikka suon napaan." "Kaikki tammikuun vesipisarat ovat rukiita seuraavana kesänä." Jne... Lumen paljous taas tietää hyvää ohravuotta. Varis tietää sään muutokset. Jos se vaakkuu sydänkuilla aamusella, tulee nuoskat, jos iltasella, tulee pakkaset.

Heikki ja Paavali ovat tammikuun merkittäviä ennustajia. "Kun on helppo Henrikki, niin paukkuu Paavalina." "Jos Henrikki helpottaa, niin Paavali paukuttaa" tai päinvastoin "jos Heikki kiinnittää, niin Paavali helpottaa."

"Loppiaisesta alkavat selkäviikot ja reikäleivät" tai "härkäviikot ja läpileivät". Se tarkoittaa, että alkaa moniviikkoinen juhlaton kausi ennen laskiaista ja Marian päivää.

Olisikohan nyt syytä odottaa vesisadetta, joka puhdistaisi puut lumesta, niin kauniita kuin ne ovatkin katsella. Mutta näinä aikoina jokainen on saanut tuta niiden nurjankin puolen.

Lähde: Kustaa Vilkuna: Vuotuinen ajantieto