Kyyjärven verkkolehti | tammikuu 2006
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn EnglishBlogitVasen valikko

Taipuu muttei taitu

Kuluvana talvena on paljolti esiintynyt vastaavanlaisia tykkylumen painamia puita tienkäyttäjien harmiksi.


Joulunajan ja vuodenvaihteen sää

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Roskaantuminen ei olekaan pelkkä ympäristöhaitta

Erkki Sorsamäki

Viime päivien tapahtumien myötä olemme me kyyjärveläiset saaneet kuulla ja tietää, että roskaantuminen ei olekaan pelkkä ympäristöhaitta.

Sitä aina tulee päällimmäisenä ajatelleeksi, että roskaantuminen on pelkästään ympäristöhaitta kyläkuvassa. Mitenkäs käy kun kävelet iltahämärässä ja  astut liukkaan jään päällä olevan muovin tai  paperin päälle. Nurin menet ja seuraamukset voivat olla tuhoisat. Jos satutat pääsi kovaan jäähän tai esineeseen jopa hengen meno on mahdollinen. Syksyn ja alkutalven jäiset kelit  muutoinkin ovat tuottaneet riittävästi  ongelmia liikkumiselle liukkauden torjunnasta huolimatta. 

 

Jätelaki kieltää yksiselitteisesti ympäristön roskaamisen. Senhän varmaan kaikki tietävätkin. Ensisijainen tavoite on, että ympäristön roskaantumista ei missään muodossa tapahtuisi.  Jos roskaamista ohikulkijoiden toimesta  kuitenkin tapahtuu,   jokainen voi tällaista nähdessään omalta osaltaan edesauttaa keräämällä roskan esimerkiksi kuvassa näkyvän muovinpalan pois. Sen jälkeen voi todeta hyvällä syyllä tehneensä oman osansa taas kerran Kyyjärven ympäristön siisteyden- ja turvallisen liikkumisen hyväksi. Vaiva ei ole suuri eikä tarvitse jälkeenpäin harmitella olisinko voinut estää tapaturman. Näinhän me jokainen toimimme vuonna 2006.

 

Ohessa linkki kunnan internet sivuille `roskaantumista koskevat säännökset`

 

Hyvää Uutta Vuotta 2006

 

Erkki Sorsamäki