Kyyjärven verkkolehti | syyskuu 2006
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn EnglishBlogit

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Kurikan Iso Mies Juha Mieto vieraili Kyyjärvellä

28.9.2006 Pirkko Kotanen

Juha Mieto vieraili Nopolan ja Iso-Nopolan koululla 27.9.2006 puhumassa liikunnan ja levon tärkeydestä arkielämän jaksamisessa.

Mieto kertoi oppilaille miksi liikunta on tärkeää jokapäiväisessä elämässä samoin myös levon ja oikean ravinnon tarve. Jokapäiväistä liikuntaa tulisi harrastaa 1-1½ tuntia päivässä ja viikkoon kuuluu myös ansaidut lepopäivät liikunnankin osalta. Mieto kertoi myös omasta kouluajastaan ja miten silloin liikuntaa tuli aivan itsestään pihaleikkien ja koulumatkojen siivellä. Kotityöt oli jokaisen perheenjäsenen tehtävänä omien kykyjensä ja voimiensa mukaan. Urheiluuransa Mieto on aloittanut erilaisten liikuntojen siivittämänä. Hän pelasi mm. lentopalloa sarjatasolla ja harrasti myös luistelua. Oppilaat kuuntelivat innokkaasti Miedon luentoa ja kysymyksiäkin esitettiin. Mm. eräs kysymys koski lemmikkieläimiä. Hänellä on ollut lemmikkieläimenä kissa. Pojat innostuivat kysymään miten kauna hänellä on ollut parta? Armejan jälkeen parta on ollut koko ajan, vain kaksi kertaa Mieto on ajanut parran pois. Yhtenä kysymyksenä esitettiin kysymys" Onko totta, että olet mennyt sukset jalassa saunaa?"  Tämä on kuulemma tosi asia. Erään kilpailun päätteeksi Mieto päätti hiihtää saunaan lehdistön edestä, ennenkuin avaa sanaisen arkkunsa miksi kilpailu meni niinkuin meni.

Kuntalaisille oli järjesttey myös tilaisuus tulla kuuntelemaan Miedon luentoa sekä päivällä Nopolan koululla että iltasella BetSetin ruokalassa. Koululle olikin kokoontunut 60 innokasta kuuntelijaa. Kuntalaisille suunnattu luento kertoi samoista asioista kuin oppilaillekkin esitetty. Luennon päätteeksi oli Miedon ohjaama sauvakävely urheilukentällä. Illan sauvakävelyosuus oli Harsunkankaalla.

Mieto kehottikin kaikkia kansalaisia liikkumaan viikoittain useampanakin päivänä ja syömään monipuolisesti ravitsevaa ruokaa sekä muistamaan myös levon tärkeys.