Kyyjärven verkkolehti | lokakuu 2006
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn EnglishBlogitVasen valikko

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Sisupäivä Harsulla

2.10.2006 Eevaliisa Hakola

Huivi tiukasti isän silmille. Lähdetään kävelylle, minä ohjaan ja autan sinua.

Eläydytään hetki näkövammaisen arkeen. Sidotuin silmin joutuu turvautumaan kuulo- ja tuntoaistiinsa ja luottamaan avustajaansa. Autettava ja avustaja tekee tiivistä yhteistyötä, muuten ei suju.

Harsunkankaalla vietettiin lauanaina 30.9. tovi tutustuen sisupartiointiin. Opastusta tässä asiassa meille tarjosi partiojohtaja Hannes Järvenpää Jyväskylästä. Hanneksen lippukunta on Reippaat Pojat. Hannekselle ja hänen partiokavereilleen tämä oli ensivierailu Kyyjärvelle. Reippaita Poikia odotellessamme maistelimme nokipannukahvia ja nälkäisimmät paistoivat makkaraa. Hannes kertoi meille perusasioita sisupartioinnista, leikitti ja teetti erilaisia tehtäviä, joissa asioita piti ajatella normaalista näkökulmasta poiketen.

Sisupartiolaiset ovat aisti-, liikunta- tai kehitysvammaisia partiolaisia. Sisupartion idea on Baden-Powellin ajoilta, ja levinnyt kansainvälisesti kuten muukin partiotoiminta. Sisupartiolaisten tunnuksena on sisukkuutta kuvaava sammakko.

Tarina kahdesta sammakosta:

Eräänä päivänä ne hypellessään sattuivat löytämään kerma-astian. Ne kurkistivat astiaan uteliaina ja putosivat sinne. Toinen sammakoista ajatteli kerman olevan jotakin kummallista nestettä, jossa sammakon oli mahdotonta uida. Niinpä se ei yrittänytkään. Ja kun pelastajaa ei tullut, se vajosi pohjaan ja hukkui.

Toinen sammakko ei antanut periksi. Se yritti uida ja potkia kaikin voimin. Välillä se vajosi mutta ponnistautui taas pinnalle. Tätä jatkui tunnista tuntiin. Ja kuinka kävikään? Äkkiä se tunsi jalkojensa alla kiinteää ainetta ja pääsi hyppäämään pois astiasta. Kerma oli sen ponnistellessa kirnuuntunut voiksi. Sisukas sammakko pelastui.