Kyyjärven verkkolehti | toukokuu 2007
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn EnglishBlogitVasen valikkoKuulumiset

Koulunkäynninohjaajan määräaikainen tehtävä 13.8.2007-31.5.2008

Kyyjärven kunnassa on haettavana koulunkäynninohjaajan tehtävä Nopolan koululla esiopetuksessa ja alkuopetuksessa ajalle 13.8.2007-31.5.2008.


Takasen Olli, pohjoismainen kultakokki

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Takasen Olli, pohjoismainen kultakokki

1.5.2007 Tuula Härkönen / Mediamyllärit

Suomi voitti muut pohjoismaat 2-päiväisissä kokkikilpailuissa. Eino-pappa on onnellinen pojanpoikansa hienosta menestyksestä.

Jo alle kouluikäisenä Olli kokkasi ja toki kokiksi haaveilikin. Lukion jälkeen hän opiskeli ravintolakoulu Perhossa ja jatkaa nyt restonomiksi Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa.

Maaliskuun lopulla SM-ammattikisoissa työpari Olli Takanen - Jussi Raunio voitti mestaruuden ja valittiin Suomen edustajaksi pohjoismaiseen kilpailuun 21.-22.4. Tanskan joukkue oli kova haaste, se tulikin toiseksi, samoin Islantia veikattiin kärkeen, kertoo Olli. Ensimmäinen sija on ensimmäinen Suomelle, onneksi olkoon!

Etukäteen kerrotaan vain jotain - valmistusmenetelmä, raaka-aineet vasta kilpailupäivän aamuna, lisukkeet ja muut pitää itse keksiä. Kumpanakin päivänä valmistetaan 3 ruokalajin menu. Raaka-aineina alkuruuaksi oli mm. 1. pv valkoista parsaa, 2.pv jokiravunpyrstöä ja nieriää; pääruokana kirjolohimurekkeella täytetty siika, 2.pv kokonainen kalkkuna; jälkiruokana mm. tyrniä, valkosuklaata ja 2.pv tuorejuustoa, kiillettä ja liekitystä... (Vesi tulee kielelle ja haastattelija meni aivan sekaisin). Oli siinä paljon paljon muutakin ja upeita lisukkeita: selleriperunakakkua, karpalokastiketta, jokiraputahnaa, soijasiirappia...

Ruuan valmistusaikaa on 3 tuntia: annoksia tehdään eka päivänä 9:lle ja toisena päivänä 12:lle. Kyllä se kiirettä pitää, myöntää Olli. Hän on erikoistunut ns. kylmiin ruokiin (alku- ja jälkiruuat) ja työpari Jussi taas lämpimiin. Lisukkeet teemme yhdessä; täydennämme näin toisiamme ja työ sujuu, tuumaa Olli.

Mitenkäs tuomarit? Arvostellaanko idols-tyyliin vai? Olli: Kyllä sitä itsekin tietää heikkoutensa, osaa varautua ja on oppinut ottamaan kritiikkiä vastaan. Aina tulee virheitä, mutta niiden kautta oppii. (Olli kertoo vastaavasta Islannin kisasta, jossa heidän eka päivän hieno etumatkansa kaatui raa'aksi jääneisiin perunoihin: 3.sija)

Olli, 22v, kuuluu Suomen 16-henkiseen kokkimaajoukkueeseen. Olympialaiset pidetään syksyllä 2008 Saksassa. Harjoittelemme kaksi kertaa kuukaudessa viikonloppuisin, Olli kertoo. Hänen osuutena ovat ns. fingerit (siis sorminsyötävät). Hyvää jatkoa ja onneksi olkoon.