Kyyjärven verkkolehti | helmikuu 2008
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn EnglishBlogit

Ulkomailla kotonaan

Darius ja Aliaksei pelaavat lentopalloa ja kommunikoivat monella kielellä.Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Elämä monessa paikassa

11.2.2008 Tuula Härkönen / Mediamyllärit

- Viihdymme Kyyjärvellä, Darius lähtöisin 15000 asukkaan Kelmestä ja Alosa Minskistä, asukkaita 2 miljoonaa.

Lentopallopojat pitävät yhteyttä netin välityksellä perheisiinsä ja ystäviinsä. Aliaksein vaimo, kotoisin Kaliningradista, opiskelee vielä ja heillä on 3-vuotias poika. Dariuksen vanhemmat ovat kuolleet, tyttöystävä ja veli asuvat Liettuassa.

- Vaikka Kyyjärvi on pieni paikkakunta, täällä on kaikki tarvittava, tuumaavat pojat. He pitävät metsistä ja järvistä. Darius nauttii kalastamisesta ja on aina valmis lähtemään veneellä vesille. Suomi on turvallinen ja ystävällinen maa. Se, mikä luvataan, tehdään: asiat hoituvat. Varsin uskomattomalta kyllä kuulostaa viisumien ja työlupien hankkiminen ja uusiminen. Annan täyden tunnustuksen Kalliojärven Hannulle sitkeydestä ja viisaista  toimenpiteistä, keneen ottaa yhteyttä, mitä, miten jne. jne..  -  Olen oppinut paljon, virnistää Hannu vaatimattomasti.

Pojat ovat huumorintajuisia ja elämänmyönteisiä. Kummatkin ovat kokeneet kotimaassaan melkoisia muutoksia, jotka edelleen jatkuvat. Siksi elämä tuntuu Suomessa turvelliselta ja luotettavalta. Darius on pohtinut sukunsa tarinaa, kuinka sukunimikin jouduttiin jossain vaiheessa muuttamaan turvallisuuden vuoksi. Muutoksien aikana ääri-ilmiöt pääsevät helposti valtaan. Dariuksen isoäidin hautajaisissa rahastus oli melkoista. Hän ei voi kuvitellakaan opettavansa nyky-Liettuan koululaitoksessa, vaikka onkin pätevä liikunnanopettaja.

Aliakseille oma perhe on tärkein. Darius haaveilee ja suunnittelee avioliittoa. Herrasmiehiä.

PS. Lintulahden Kyösti kutsui pojat iltakahville, kulttuurivaihtoa puolin ja toisin. Kartan ääressä vieraat ja isäntä ja "tulkki".