Kyyjärven verkkolehti | kesäkuu 2008
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn EnglishBlogit

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Terveiset Lapuan retkeltä!

11.6.2008 Riitta Kytölä

Sunnuntaina 8.6. olimme 30 kyyjärvisen voimalla todistamassa Jari Kuusen pappisvihkimystä. Samalla saimme muutenkin tutustua Lapuaan hyvien oppaiden opastamina.

Hyvissä ajoin ennen kello 10:ntä olimme paikalla juhlallisessa Lapuan tuomiokirkossa odottamassa pappisvihkimysmessun alkamista. Pappisvihkimys oli Lapuan hiippakunnan tähän asti suurin vihkimys - vihittävänä oli 12 uutta pappia. Tilaisuus oli koskettava ja juhlallinen ja sääkin oli suureen juhlaan sopiva kaunis ja kesäinen. Päivä jäi varmaan meille kaikille mieleen, mutta varsinkin Jarille ja muille vihittäville se on ikimuistoinen!

Messun jälkeen menimme syömään. Ruoka oli hyvää ja massut pullollaan jatkoimme matkaa Kultuurikeskus Vanhaan Paukkuun, joka oli kunnostettu huhtikuussa 1976 räjähtäneen patruunatehtaan tiloihin. Vaikutuksen teki varsinkin pieni, yksinkertainen kappeli, jonka etuseinällä oli korkealla vain kolme pientä ikkunaa. Takaseinällä oli kaikkien 40 räjähdyksessä kuolleen uhrin pienet kuvat.

Vanhasta Paukusta ajoimme hautausmaalle. siellä oli Lapuan Patruunatehtaan räjähdyksen uhrien muistomerkki. Muistomerkissä oli 40 ristiä, joista jokaisesta lähti erilainen ääni, kun sitä kopautti ruuvimeisselillä.

Tämän jälkeen olimmekin jo niin väsyneitä, että loput nähtävyydet päätettiin jättää seuraavaan kertaan. Loistavina oppaina toimivat entiset lapualaiset Sisko Pillikko ja Kaisa Tamminen. Kiitos teille ja kaikille retkellä mukana olleille. Kotimatkalla innostuimme laulamaan niin, että matka tuntui liiankin lyhyeltä. Lapualle jäi vielä paljon nähtävää - se on uuden retken paikka!