Kyyjärven verkkolehti | kesäkuu 2008
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn EnglishBlogit

Onnea Nopola News

1.6.2008 Kansanedustaja Tuula Peltonen

Kolmen vuoden rupeama on täyttynyt Nopolan nettiuutisia, hieno juttu!

On myös upeaa, että meille Keski-Suomen kansanedustajille on annettu mahdollisuus kirjoittaa kolumneja tällä sivustolla. Kiitos siitä.

Eduskunnan vuosi kohuineen alkaa pian olla purkissa. Edustajat rientävät kesätoreille ja kielikursseille. Aika monen kesäohjelmaa täyttävät moninaiset kesätapahtumat ympäri maakuntaa. Pyydän jo tässä vaiheessa anteeksi omasta puolestani, jos en kaikissa tapahtumissa pysty läsnä olemaan kutsusta huolimatta. On nimittäin jostakin kohti pätkästävä myös se kesäloma ja aika perheelle.
 
Kansanedustajan toimenkuvassa onkin se mielenkiintoinen puoli, että olet täysin itse vastuussa aikatauluistasi ja siitä, mihin aiot ennättää. Siinä helposti sokeutuu, tulee ahneeksi ja haalii ihan liikaa kaikkea. Eihän kukaan ihan älytöntä menoa jaksa, levolle pitää olla aikansa. 8+8+8 tunnin sääntö on oikein hyvä, työtä, vapaa-aikaa ja lepoa samassa suhteessa. Sen kun muistamme, voimme paremmin.
 
Eduskunnan vuosi on ollut hyvin kohuisa. Tuntuu, että enemmän on puhuttu ministerien yksityiselämästä tai vaalirahoitusten sisällöistä kuin lakialoitteista. On hyvä, että vaalirahoitukset tulivat syyniin, koska ihmeellisen paljon tuntuu olevan edustajia, jotka eivät ole ymmärtäneet ilmoitusvelvollisuuttaan. Hyvä on myöskin,että vaalirahoitukseen liittyvää ilmoittamisvelvollisuutta aiotaan tarkentaa edelleen ja ehkä miettiä myös maksukattoa kampanjoille. Ovathan kampanjat ihan oikeasti paisuneet mahdottomiksi.
 
Tuleva syksy odottaa vaativana. Edessä on kunnallisvaalit, jotka työllistävät myös meitä kansanedustajia kovasti. Kerätkäämme niihin voimia!
 
Tapaamisiin kesätoreilla!
 
Tuula Peltonen
kansanedustaja