Kyyjärven verkkolehti | helmikuu 2013
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English
Du är välkommen att bekanta dig med vår unika Net publikation Nopola News


Vad är Nopola News?

Nopola news är för närvarande en mötesplats för invånare i Kyyjärvi kommun och för de som är intresserade av vad som händer i Kyyjärvi. Vad som komma skall i fortsättningen återstå att se. Internet erbjuder obegränsade möjligheter.

Det finns många organisationer som skriver om sina aktiviteter i nettidningen. Det är kommunen, församlingen, idrottsföreningen Kyyjärven Kyky samt alla föreningar, organisationer och samfund utan att glömma byaföreningar som delta aktivt i att producera information till nettidningen. De ovan nämnda organisationerna utser sina egna redaktörer som sköter om uppdateringen kontinuerligt. Redaktionen består därmed av nästan 100  personer vilket utgör cirka 5% av invånare i Kyyjärvi.

Olika typer av skrivande och rapportering ska känneteckna och vara kryddan i Nopola News. Man får uttrycka sig på sitt eget sätt och på eget bevåg. Det viktigaste är att informationen når fram och allt fungerar. Det kommer även att finnas artiklar av ”kändisar”, experter och riksdagsmän. Deras texter korrekturläses säkerligen av sekreteraren. Huvudsaken är ändå att ingen blir sårad eller diskriminerad och att skrivandet sker i bra och konstruktiv anda. Både positiva och negativa saker kan tas upp. Det viktiga är att bybor skriver för bybor om vardagsnära och för läsaren viktiga aktiviteter.

Nettidningen är uppdelad i olika ämnesområden där all nyhetsförmedling sker. Uppdateringen sker under en månad som en portal. De gamla tidningarna sparas så att de kan läsas och granskas vid senare tillfälle. Målet är att allt det väsentliga kan läsas från vår nettidning även i framtiden må det vara tips på evenemang eller utställningar, möten, familjenyheter, nyheter från utlandet, beslut i kommunstyrelsen eller aktiviteter för ungdomar eller seniorer. Listan kan göras lång.

En gemensam aktivitets kalender skapas för hela kommunen. En ny sorts gemensam marknadsplats skapas för företagen, kommunen och föreningslivet. Aktiviteter, arrangemang, köp- och säljtips kommer att finnas på ett och samma ställe. I framtiden kommer vi att få se intressanta kopplingar mellan olika arrangörer, kunder och näringsidkare.

Nopola News On Air

Nettidningen ska sedan kombineras med netradion med sina direktsändningar. Du kan lyssna på kommunstyrelsemöten, gudtjänster, referater från idrottstävlingar och så vidare. Du får välja fritt av det som intresserar dig mest. Sändningarna sparas i digital form så att de kan lyssnas på efteråt. Till exempel arkiveras kommunstyrelse möten på CD så att besluten är åtkomliga för kommande generationer för granskning och beundran.

Via bifogad länk kan du hitta mer information om Nopola News och du kan bekanta dig med dess verksamhet.

Nopola News är ett projekt ” Att producera information och organisera produktionskedjor för Internet”. Projektet ägs av Kyyjärvi kommun och delfinansieras av Leader+  via Viisari Ry. Ett stort tack till dessa.