NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Kevätretki VillikiliinKevätretki Villikiliin

Kevätretki Villikiliin

28.5.2013 Marika Huhtanen/ Päivähoito

Kyyjärven päivähoidon väki teki riemastuttavan retken Karstulan Villikiliin 23.5.2013.
Lapset ja aikuiset saivat nauttia lämpimästä säästä ja iloita eläinten touhuilujen seuraamisesta.

Kyyjärven päivähoidon väen keväinen retki alkoi auringon paistaessa lämpimästi. Ilo oli jo ylimmillään linja-auton tullessa Muksulan pihaan. Lapset ja aikuiset saivat turvallisen kyydin Karstulan Vahangalle. Perillä odotti Villikilin emäntä Tuula eläintensä kanssa. Eläimiä oli kaiken kaikkiaan noin sata. Pihapiirissä oleili vapaana vuohia, aasi, lammas, muuli, kanoja ja kukkoja, possu ja kalkkunoita. Mieleen jäi erityisesti mikropossu, joka eleli pihapiirissä kotoisasti. Se odotti makupaloja ja seurusteli mukavasti röhkimällä vieraiden kanssa. Välillä se pujahti avoimesta ovesta sisälle taloon ja tuli tyytyväisenä taas jatkamaan touhujaan. Mitä lie käynyt tuvassa tekemässä??

Kaneja ja marsuja oli monessa häkissä ja pieniä poikasia sai halukkaat silitellä. Kissanpojat olivat emonsa kanssa aitan puolella turvassa, toki niitä lapset saivat  käydä katsomassa aikuisen valvovan silmän alla. Pikkuiset tiput olivat kanaemon hellässä huolenpidossa. Välillä emo sai hengähtää ja se pääsi lepäämään. Olihan tipujen hoitaminen aika vaativaa puuhaa. Ponilla pääsivät kaikki halukkaat ratsastamaan ja se olikin suosittua lasten keskuudessa.

Lopuksi paistelimme makkarat ja söimme mehevät sämpylät pillimehujen kera. Ja sitten alkoikin rattoisa kotimatka. Pienet matkalaiset olivat jo levon tarpeessa ja uni maistuikin osalle jo linja-autossa.

Kiitokset Villikilin Tuulalle retken mahdollistamisesta. Retki oli kaikin puolin onnistunut ja iloisina lapset muistelevat ihania eläinmussukoita.