NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Helluntai ja Kaatuneitten muistopäiväHelluntai ja Kaatuneitten muistopäivä

Helluntai ja Kaatuneitten muistopäivä

17.5.2013 Kyyjärven seurakunta / Olavi Vallivaara

Ensi pyhänä vietämme kahta juhlapäivää Helluntaita ja Kaatuneitten muistopäivää. Kolmantena on vielä kirkonkylän pohjoisen alueen kirkkopyhä. Juhlat kirkossa alkaa klo 10.

Kaatuneitten muistopäivä on kansallinen juhlapäivä. Muistamme niitä Suomen miehiä ja naisia, jotka antoivat kaikkensa isänmaalle. Talvisodassa kaatui 23 000, jatkosodassa yli 60 000 ja Lapin sodassa vielä 800. Kyyjärven sankarihautausmaassa lepää 73 kotiseutumme miestä. Itsenäisyytemme säilyminen on vaatinut suuret menetykset. Monet isät, pojat ja veljet jäivät palaamatta sotarintamalta. Siksi kiitollisin mielin astelemme sankarihaudoille, uhrit eivät ole olleet turhia. Meillä on vapaa itsenäinen, oma isänmaamme, Suomi.

Helluntai on suuri kirkollinen juhlapäivä 50 päivää pääsiäisen jälkeen. Helluntaina Jumala vuodatti Pyhän Hengen opetuslasten päälle. Alkoi evankeliumin julistamisen aika kaikille kansoille. Helluntaina syntyi ensimmäinen kristillinen seurakunta Jerusalemiin. Helluntai on seurakunnan syntymäpäivä.

Tervetuloa kotikirkkoon syntymäpäiväjuhlille. Tutut seurakunnan työntekijät palvelevat messussa: Minna, Riitta, Alpo ja Olavi. Tervehdyssanat lausuu Matti Tamminen, tekstinlukijoina ovat Pentti Honkonen ja Taina Noponen, kolehdin kantajina Tapio Kaltiainen ja Pentti Honkonen. Kyyjärven kirkkokuoro laulaa messussa. Messun jälkeen on kunniakäynti ja seppeltenlasku sankarihaudoille ja Karjalaan jääneiden muistokivelle. Kirkonkylän pohjoisen alueen tarjoamat juhlakahvit on seurakuntasalissa.