NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Helluntaijuhla kirkossaHelluntaijuhla kirkossa

Helluntaijuhla kirkossa

19.5.2013 Kyyjärven seurakunta / Olavi Vallivaara

Kansallista juhlapäivää, Kaatuneitten muistopäivää ja helluntaita vietettiin kotikirkossa ja sankarihaudoilla. Samalla oli jo perinteeksi käyneen tavan mukaan Kirkonkylän pohjoisen alueen kirkkopyhä.

Helluntain messuun oli kokoontunut kirkkoon "mukavasti" väkeä. Ei aivan yhtä paljon, kun oli kerran "Helluntain epistolassa". Helluntai on seurakunnan syntymäpäivä ja Pyhän Hengen vuodattamisen muistopäivä. Pyhä Henki jatkaa Kristuksen työtä seurakunnan kautta. Kirkonkylän pohjoisen alueen ihmiset olivat seurakunnan työntekijöiden kanssa toimittamassa messua. Kirkkokuoron hienot laulut toivat messuun juhlantunnun.

Messun jälkeen kuulimme kunnanvaltuuston puheenjohtajan Johanna Humalajoen esittämät seppelten lähettämissanat. Nuorten miesten perässä asteltiin sankarihaudoille tekemään kunniiaa niille miehille, jotka antoivat kaikkensa Isänmaalle. Seppeltenlaskijoina olivat Henri Huumarkangas ja Niklas Vuorenmäki sekä Karjalaan jääneiden muistokivelle seppeleen laskivat Tiina ja Jarkko Hänninen.

Tänä helluntai-iltana juhla jatkuu kirkossa klo 18 kevätlaulujen ja runojen illalla. Siellä on myös isänmaallisia lauluja ja runoja. Tervetuloa!