NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Mylläreiden hallituksen päätöksiä - Avoimet ovet torstainaMylläreiden hallituksen päätöksiä - Avoimet ovet torstaina

Mylläreiden hallituksen päätöksiä - Avoimet ovet torstaina

27.5.2013 Kyyjärven mediamyllärit ry / Aaro Toppinen

Kyyjärven mediamyllärit ry:n hallitus kokoontui vuoden kolmanteen kokoukseensa 20.5.2013. Hallitus päätti järjestää Nopola Newsin 8-vuotissynttärit ja avoimet ovet myllyllä torstaina 30.5.2013 klo 12.00 lähtien. Esittelyssä mm. suurkuvatulostin ja paljon muuta. Kevätkokous samana iltana klo 18.30 alkaen.

Lähes kolme tuntia vierähti kokouksessa, jonka asialistalla oli kymmenkunta pykälää. Niin, ensin lienee syytä esitellä vuoden alussa aloittanut uusi hallitus, sillä sekin on tainnut jäädä kiireessä tekemättä. Hallituksen puheenjohtajana jatkaa Erkki Koivisto ja varapuheenjohtajana Raimo Salo, jäseninä Anita Collin, Anne Mäntynen, Eevaliisa Hakola, Tuula Härkönen ja Jari Lautanen. Varajäseninä toimivat Paula Huumarkangas ja Maija Suuniittu. Yllekirjoittanut toimii sihteerinä hallituksen ulkopuolelta. Itsekutakin voi puistaa hihasta, jos ideoita tai palalutetta on mielessä.

Yhdistyksen taloustilanne on tällä hetkellä vakaa. Eu-hanketta varten nostettu 14.000 euron laina on maksettu ja yhdistys on velaton. Myyntiin ja varainhankintaan on kuitenkin panostettava, sillä toiminnan kulut palkat mukaanlukien ovat useita tuhansia euroja kuukaudessa. Mitään kiinteitä toiminta-avustuksia ei saada mistään suunnasta vaan jokainen kulutettu euro on "tienattava".

Halitukselle tuotiin tiedoksi, että NettiTV-lähetyksistä on varmistunut mm. syksyllä Viitasaarelta lähetettävä, 2-päiväinen päätapahtuma Keksintöjen viikolta. Mielenkiintoinen tapahtuma tulossa syyskuun lopulla ja samaan yhteyteen on neuvottelussa muutakin lähetettävää. Petäjäveden valtuusto päätti kahden lähetyksen tekemisestä, mutta aikataulu on vielä avoin. Kyyjärven valtuustot lähetään tietenkin tuttuun tapaan ja perholaiset pohtii. Yksittäisistä tapahtumista on tarjouksia sisässä tai neuvotteluja käynnissä mm. Kivijärvelle ja Alajärvelle. Näyttää siltä, että nettiTV-/iptv-lähetysten kysyntä on selkeästi kasvussa. Mahdollisuudesta seurata Saarikan kokouksia ja muustakin toiminnan esittelystä tulee ehdotuksia ja kyselyitä kuukausittain, mutta mistä rahoitus - siinäpä kysymys. Katsojakuntaa olisi varmasti enemmän kuin yksittäisissä valtuuston kokouksissa.

Kokouksessa käytiin läpi tilinpäätös ja toimintakertomus viime vuodelta ja esitetään se edelleen torstaina 30.5.2013 kokoontuvalle kevätkokoukselle. Viime vuoden toimintaa sävytti ja jopa eräällä tavalla lamaannutti pitkäaikaisen työntekijän ja perustajajäsenen Irma Mäkelän äkillinen poismeno. Loppuvuonna yhdistyksellä ei ollut palkattua työvoimaa lainkaan ja toimitilat olivat putkiremontin takia kiinni heinäkuusta pitkälle syksyyn. Taloustilannetta vaikeutti mm. Eu-hankkeen pitkä maksatusaika. Toukokuussa lähetettyä lopputilitystä maaseutuvirasto tarkasteli vielä itsenäisyyspäivän alla ja maksatukseen tilitys tuli tammikuussa 2013. Toimintakertomus tulee aikanaan Mediamylläreiden yrityskortille linkkinä ja tietenkin siihen voi tutustua myös myllyllä tai kevätkokouksessa. Ihan laakereilla ei kuitenkaan viime vuonnakaan levätty, sillä verottajakin näyttää melkoisen siivun nappaavan. Mediamyllärit ry on osittaisen elinkeinotoimintansa takia melkoinen kummajainen verottajan silmissä ja mikä pahinta aina päätökset näyttävät olevan mylläreille epäsuotuisia.

Jäsenrekisteriä päivitettiin ajan tasalle ja uusia jäseniä hyväksyttiin. Yhdistyksen jäseniksi on hyväksytty ja jäsenmaksun on kautta aikojen maksanut yhteensä 236 jäsentä. Tänä vuonna kuitenkin vain 47 henkeä on jäsenmaksun maksanut. Muistakaahan maksaa muutkin niin saadaan asioita eteenpäin, voidaan pitää tiloja ja palveluita yllä. Jäsenmaksu on 10 € /v ja nykyään siihen sisältyy automaattisesti uuden osto- ja myyntipalstan käyttöooikeus. Tarkistusten jälkeen yhdistyksen jäsenmäärä on nyt 234 jäsentä. Nykyisten sääntöjen mukaan kyyjärveläiset voivat olla varsinaisia jäseniä ja muut kannatusjäseniä yritykset ja yhteisöt mukaanlukien.

Taksoja tarkistettiin ja yksinkertaistettiin. Luokkatilan vuokraksi koneineen päätettiin 40 €/h + alv ja lyhytaikaisesta kokous- ja iltakäytöstä peritään parikymppiä kerta. Pidempiaikaisista tarpeista annetaan kilpailukykyinen tarjous erikseen.

Luokan koneet päätettiin päivittää Windows 7 tasolle ja Office-paketit 2013 versioon. Tarjous vuokramallisista lisensseistä hyväksyttiin, mutta tilauksen yhteydessä Microsoftin kanssa jouduttiin taas kädenvääntöön aivan kuten viimeksi. Nähtäväksi jää mitä tulkintoja tällä kertaa tarvitaan.

Kopiokoneen taksat ovat kilpailukykyiset ja suurkuvatulostimen perustaksaksi määriteltiin 50 € /m2. Hinta tuntuu äkkiseltään korkealta, mutta nelliölle mahtuu mukavasti 6 kpl A3 kokoisia huipputulosteita jolloin kuvan hinta jää alle kympin. Alvi tietenkin päälle, jotta valtion rattaatkin pyörivät. Erilaisia tulostusmateriaaleja löytyy kymmeniä lippukankaasta huippuluokan satiinpintaisiin papereihin. Uusinta uutta on juuri markkinoille ilmestynyt sähköstaattisella kiinnityksellä (tai mikä lie) toimiva kalvo esimerkiksi messu- ym. käyttöön. Hieno tuote, mutta hieman hintava materiaali.

Datanomi Jaakko Pölkki on huoltanut ja päivittänyt koneita. Vastaanottomaksu myllyllä on 15 € ja siitä eteenpäin 20 € /h ja kotikäynneillä lähtömaksu on 20 € ja tuntitaksa 25 €/h. Hintoihin lisätään alv, tottakai.

Mediamylläreiden uusiksi tiedontuottajiksi hyväksyttiin Tuulikki Rauma Porvoosta ja Hannes Keskitalo Jyväskylästä. Tuulikin, Kyyjärven murteella kirjoittamia juttuja, on ollut mukava lukea ja Hanneksella puolestaan on arkistoissaan valtavasti erilaista materiaalia sähköiseen muotoon muutettavaksi ja jälkipolville kerrottavaksi. Jos ja kun Hokkalaankin saadaan valokuitu lähiaikoina, niin pidetään ja lähetetään sitten vaikka ne perinteikkäät kymmenloikkakisat nettiTV-lähetyksenä.