NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Taina ja hänen oma kouluruunansa Risto Reipas. Kuva: Tuulia Nelimarkka
Tervetuloa Perhon ratsastuskouluun!Tervetuloa Perhon ratsastuskouluun!

Tervetuloa Perhon ratsastuskouluun!

1.10.2013 Satu Mäntynen / Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä/Perhon yksikkö

I-hah-haa, hepo hirnahtaa! Nyt kaikki heppatytöt ja -pojat ratsaille Perhoon. Perhon maaseutuopisto on käynnistänyt Suomen ratsastajainliiton hyväksymän ratsastuskoulun. Ratsastuksenohjaajana toimii toukokuussa työnsä aloittanut tallimestarimme Taina Sarvikas. Työpäivän lomassa esitin Tainalle muutamia kysymyksiä, jotta hän tulisi tutuksi kaikille.

Kerro jotain itsestäsi?

Olen Taina Sarvikas, pian 25-vuotias ratsastuksenohjaaja. Lisäksi olen kouluttautunut koulutuomariksi ja ratsastusvalmentajaksi. Minulla on kaksi omaa kouluhevosta, joilla kilpailen säännöllisesti.

Kuinka kauan olet harrastanut ratsastusta / hevosia?

Olen harrastanut ratsastusta aina, niin kauan kuin muistan. Aloitin ratsastuksen Alavuden ratsastuskoululla talutustunneilla joskus ala-asteikäisenä, ja sillä tiellä ollaan edelleen. Kävin peruskoulun ja lukion ja olin muuallakin töissä hetken, mutta hyvin pian varmistuin, että haluan opiskella hevosalaa ja tehdä sitä työkseni. Vieläkin olen sitä mieltä, että se oli oikea päätös :)

Oletko viihtynyt Perhossa?

Olen asunut monessa hiukan vilkkaammassakin kaupungissa, mutta toistaiseksi ainakin viihdyn Perhossa aivan hyvin. Kun työympäristö on mukava, niin viihtyy hyvin!

Miksi ratsastaminen olisi hyvä harrastus?

Ratsastus on hyvin sosiaalinen ja sitova harrastus, ja hevosesta huolehtimisen vastuu pitää monesti esimerkiksi nuoret pois pahoilta teiltä.  Ratsastukseen liittyy paljon muutakin liikuntaa ja ulkona reippailua, joten se pitää nuoret ja lapset (miksei aikuisetkin) liikkeellä. Monet nuoret kun harrastavat nykyään aivan liian vähän liikuntaa.... Ja ne joille ratsastus on hiukan vieras harrastus niin tiedoksi että KYLLÄ, se on URHEILUA! :)

Minkä tasoisille ratsastajille ratsastuskoulu on tarkoitettu?

Ratsastuskoulumme on tarkoitettu kaikentasoisille ja -ikäisille asiakkaille. Muodostamme eritasoiset ryhmät oppilaiden tason mukaan, eli lapsille on tarjolla talutusratsastusta avustajan kanssa, ja enemmän ratsastaneille on tarjolla valmennustyyppistä treeniä. Eli jokaiselle jotakin! Ratsastuskoulutunnit toteutetaan valvottuna oppilasopetuksena, tai vaihtoehtoisesti minun pitäminäni tunteina.

Tervetuloa kaikki mukaan!

Ratsastustunteja järjestetään perjantaisin klo 17-19 ja lauantaisin klo 10-12

Hinta: 20 €/tunti

Tiedustelut arkisin klo 10-12, p. 040 808 5056

tai taina.sarvikas@kpedu.fi