NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Onnea kypsällä iälläOnnea kypsällä iällä

Onnea kypsällä iällä

1.10.2013 Juttuvinkki / Elina Hiltunen / AT

Kyyjärveltä kotoisin oleva eläkeläinen LVI-insinööri Heimo Mäkinen on vihitty FM Liisa Niemen kanssa Keravalla Valkoisen Karitsan Kappelissa aurinkoisena syyspäivänä 29.8.2013.

Liisa Niemi on toiminut työurallaan mm. Tikkurilan lukiossa matematiikan opettajana. Opettajan työtehtävät ovat vieneet Liisan mukanaan neljäksi vuodeksi Afrikkaan asti. Nyt Liisa nauttii eläkepäivistä.

Kyyjärven Väärässämäessä syntynyt ja niukoissa oloissa kasvanut Heimo lähti paremman leivän toivossa kotoaan jo 16-vuotiaana metsätöihin Ruotsiin. Siellä metsäkämpillä Heimo jo haaveili insinöörin urasta, vaikka kansakoulu oli jäänyt kesken. Ruotsista palattuaan Kokkolasta käsin hän suoritti 19-vuotiaana kansakoulun Kyyjärven kirkonkylän koulussa.  Helsingissä työn ohella Heimo suoritti kauppa- ja keskikoulun iltakoulussa ja 32-vuotiaana hän valmistui LVI-insinööriksi Helsingin Teknisestä opistosta: ammattiin, josta oli aina niin hartaasti unelmoinut.

Heimo tunnetaan kyläläisten keskuudessa sinnikkäänä miehenä, joka on elämässään joutunut kokemaan kovia. Sinnikkyydestä on ollut Heimon elämässä hyötyä. Leskeksi jäätyään pari vuotta yksin viettäneenä Heimo tapasi unelmiensa naisen, Liisan, Lohjan Vivamon uudenvuoden leirillä kymmenen vuotta sitten. Rakkaus syntyi nopeasti, kun kaksi sielunkumppania löysivät yhteisen sävelen. Samalla löytyi myös yhteinen tahti: pariskunnan rakkaaksi harrastukseksi on muodostunut lavatanssit, joita pariskunta käy kiertämässä pitkin Suomeakin.

Heimo ja Liisa ovat loistava esimerkki siitä, että koskaan ei ole liian myöhäistä löytää onnea. Kun onni seisoo käden ulottuvilla, on vain oltava sinnikäs ja uskallettava tarttua tilaisuuteen. Se voi viedä vaikka alttarille asti.

Suku onnittelee lämpimästi nuorta paria.