NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Lastenohjaaja hakuunLastenohjaaja hakuun

Lastenohjaaja hakuun

3.10.2013 Kyyjärven seurakunta / Olavi Vallivaara

Kyyjärven seurakunnan Lapsi-ja nuorisotyön johtokuntaa puhutti keskiviikko-iltana 2.10.2013, miten päiväkerhot hoidetaan ensi vuoden alusta.

Lastenohjaaja Kirsi Hietamäelle johtokunta myönsi pyynnöstä eron 31.12.2013. Paikka on auki  ja tehtävään pitäisi saada hoitaja ensi vuoden alusta alkaen. Johtokunta keskusteli asiasta laajasti. Piispantarkastuksessa tuli esille, että Kyyjärven kunta olisi taas kiinnostunut yhteisestä lastenohjaajan toimesta. Tämä keskustelu käydään tämän syksyn ja tulevan kevään aikana. Vuoden alusta heinäkuun puoleenväliin saakka etsitään tuntipalkkaista henkilöä joko työvoimatoimiston tai avoimen haun kautta. Muitakin vaihtoehtoja oli esillä. Kanttorin tehtäviin voitaisiin sisällyttää päiväkerhotyötä. Se voitaisiin myös ostaa Karstulan seurakunnalta tai 4H:lta. Sopivan henkilön löytymistä toivotaan.

Vuoden 2014 talous-ja toimintasuunnitelma lähetettiin edelleen kirkkoneuvostolle. Kesän leirit toteutetaan hyvien kokemusten innoittamana. Rippileiri toteutetaan rippikoululaisten toiveiden mukaan Lapissa kesäkuussa. Lasten keväretki ei toteutunut viime keväänä, mutta toteutetaan tulevana keväänä. Määrärahat ovat niukat edellisvuosien tapaan. Nuorisotyöhön toivottiin työntekijöiltä liikenevän aikaa. Johtokunta halusi lisätä "operatiivista" otetta. Isänpäivän perhekirkon kakut johtokunnan jäsenet tekevät ja osallistuvat perhekirkon toimittamiseen. Syksyn perhekirkko-suunnitelma hyväksyttiin.

Iloittiin piispantarkastuksen lausunnoissa esiin tulleesta toivomuksesta, ettei lapsityötä jätettäisi hoitamatta taloudellisen ahdingon keskellä. Samoin piispan antamasta tunnustuksesta saarnassaan; "Kyyjärvellä on vireää ja monipuolista työtä lasten parissa" ja toivomus, että vanhemmat edelleen toisivat lapsiaan seurakunnan tilaisuuksiin.

Kuva piispanmessusta 29.9.2013, Juha Humalajoki