NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Yhteispalvelujen etäpalvelu laajenee ensi vuonnaYhteispalvelujen etäpalvelu laajenee ensi vuonna

Yhteispalvelujen etäpalvelu laajenee ensi vuonna

1.12.2013 Kunta/Yhteispalvelupiste L. Järvinen

Kela tiedottaa 24.10.2013

Ensi vuonna palvelua laajennetaan Lapin, Etelä-Savon ja Pohjois-Pohjanmaan maakuntiin. Kelan tarjoaa etäpalvelua ensin Lapissa ja myöhemmin muualla.

Keski-Suomessa ja Etelä-Pohjanmaan maakunnissa kokeiltiin vuoden ajan yhteispalvelussa etäpalvelua. Pilotissa yhteispalvelujen asiakkaille annettiin mahdollisuus saada henkilökohtaista palvelua eri viranomaisilta videon välityksellä. Kelasta pilottiin osallistuivat Keski-Suomen ja Etelä-Pohjanmaan vakuutuspiirit. Mukana oli myös mm. TE-toimistoja, maistraatteja ja oikeusaputoimistoja. Kela tarjosi neuvontaa ja opastusta etuuksista ja palveluista. Pilotin kokemuksia purettiin 16.10. seminaarissa Helsingin Paasitornissa.

" Kela on tullut takaisin Kyyjärvelle"

Yhteispalvelun asiakkaat ja palveluneuvojat kiittivät kokeilua hyväksi.

- Meillä on ollut mahdollista tuoda Kelan kattavat toimistopalvelut viitenä päivänä viikossa sellaisille paikkakunnille, joilla toimistoa ei välttämättä ole ollutkaan tai joista se on poistunut, linjasi seminaarissa puhunut Etelä-Pohjanmaan vakuutuspiirin johtaja Liisa Ojala.

Keski-Suomessa etäpalvelun asiakas olikin kiittänyt sanoen "Kela on tullut takaisin Kyyjärvelle".

Etäpalvelun antamista on jatkettu maakunnissa pilotin loppumisen jälkeenkin. Palvelua laajennetaan ensi vuonna Lapin, Etelä-Savon ja Pohjois-Pohjanmaan maakuntiin. Kelan tavoitteena on ensin tarjota etäpalvelua Lapissa ja vasta myöhemmin muualla. Ensi vuonna yhteispalvelujen etäpalveluna on mahdollista saada myös InTo Finland -palvelupisteen Kelan palvelut. Helsingin Kampissa sijaitsevassa InTo -palvelupisteessä kielitaitoiset virkailijat ohjaavat Suomeen töihin tulevia ulkomaalaisia asiakkaita sosiaaliturvaan liittyvissä asioissa.